Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost 55.328 de persoane vaccinate. Dintre acestea, 12.816 de persoane au primit prima doză de vaccin sau doza unică de la Johnson & Johnson. Alte 25.809 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia / doza de rapel, în cazul vaccinului Johnson & Johnson.
În acelaşi interval, au fost raportate 12 reacţii adverse: 9 la vaccinul Pfizer, una la cel produs de Johnson & Johnson şi 2 la Moderna. Alte 196 de reacţii adverse sunt în curs de investigare şi nu au fost raportate cazuri severe.
Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză este de 7.739.868, din care 7.416.428 cu schema completă. Până în prezent, 1.546.194 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia / doza de rapel.
Bilanţ vaccinare 29 noiembrie 2021:
Cu ce vaccin poţi face rapelul dacă prima doză este cu AstraZeneca? Recomandările specialiştilor
Bilanţ vaccinare 29 noiembrie 2021: Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: „Deocamdată mă îngrijorează transmisibilitatea”
Întrebat ce îl îngrijorează cel mai mult la noua tulpină virală în acest moment, ministrul Sănătății a explicat: „Deocamdată mă îngrijorează transmisibilitatea. Plecând de la acest lucru, o boală care se transmite deci mult mai ușor, trebuie să te gândești care este bariera cea mai eficientă și trebuie să ne reîntoarcem la discuția de anul trecut, practic, în care trebuie să spunem că masca este cea mai eficientă, în momentul de față, măsură de oprire a transmiterii. Utilizarea măștii este esențială și este extrem de importantă, alături de alte măsuri, cum ar fi reducerea riscurilor privind răspândirea tulpinii pentru o perioadă limitată însă, cum s-a luat măsura și în România, de carantinare a persoanelor care vin din sudul Africii, sau alte țări care au zboruri directe au anulat aceste zboruri pentru un timp. Astea sunt lucrurile care contează în acest moment foarte mult, alături de măsurile de protecție individuală”.
Ce simptome au persoanele infectate cu varianta Omicron a coronavirusului. Pacienţii nu-şi mai pierd gustul şi mirosul
„În plus, apropo de discuția legată de vaccinare și de recomandarea OMS, eu aș face o recomandare oarecum particularizată pentru această perioadă. Avem o lună de zile în care putem să ne protejăm persoanele vârstnice sau vulnerabile, cu boli cronice, din familie, încât să avem sărbători liniștite și să nu îi punem la risc. Hai să spunem că se îmbolnăvesc, dar măcar să știm că au forme de boală ușoare, care nu necesită spitalizare și nu se ajunge la o situație în care pot avea complicații sau pot deceda”, a adăugat Alexandru Rafila.