Bilanţ vaccinare 30 decembrie 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că mai puţin de 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care circa 5.000 cu prima doză.
Potrivit CNCAV, 19.706 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 5.118 au primit prima doză de ser sau doza unică de vaccin produs de Johnson & Johnson. Alte 10.561 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel, în cazul vaccinului Johnson & Johnson.
Citeşte şi Alertă OMS: „Tsunami de cazuri” prin circulaţia simultană a tulpinelor Delta şi Omicron
În acelaşi interval, au fost raportate zece reacţii adverse: şase la vaccinul Pfizer şi câte două la serurile Moderna şi Johnson & Johnson. Alte 227 de reacţii adverse sunt în curs de investigare; nu au fost raportate cazuri severe.
Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 7.939.823, din care 7.818.426 cu schema completă. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu doza a treia / doza de rapel a depăşit 2 milioane – 2.007.989.
Ministrul Sănătăţii, Alenxadru Rafila, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se doreşte o revitalizare a campaniei de vaccinare anti-covid în România.
”Trebuie să creştem ponderea informării, pentru că noi, până acum, am avut o campanie de promovare a vaccinării, în absenţa informării, şi acest lucru trebuie să se schimbe”, a spus ministrul.
Citeşte şi Durata carantinei şi a izolării pentru persoanele cu COVID-19, redusă de la 14 la 10 zile
Ministrul Rafila a menţionat că ”această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane, cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată”.
”Lucrăm încât să avem un pachet de infromaţii adaptat pentru populaţie, care să fie diseminate atât la instituţiile publice din sănătate, DSP-uri, dar şi la organizaţiile pacienţilor şi cele profesionale. Am contactat deja principalele organizaţii ale pacienţilor, ONG-rui cu activitate relevantă în domeniu, astfel încât să avem la nivelul Ministerului Sănătăţii un Comitet consultativ de parteneriat pentru sănătate, care să ne ajută la semnalarea oricăror disfuncţionalităţi sau prin intermediul cărora să putem colabora cu organizaţiile de pacienţi sau cu ONG-uri”, a spus Rafila.