Bilanţ vaccinare 5 ianuarie 2022. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 5 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
Peste 20.000 dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore au făcut a treia doză a vaccinului anti-COVID ( doza booster). Serul administrat cel mai frecvent este cel produs de compania Pfizer, arată datele CNCAV.
Numărul persoanelor care s-au vaccinat este în creştere, comparativ cu ziua precedentă. Autorităţile au raportat că marţi s-au imunizat un număr de 31.000 de oameni.
Citeşte şi: Înalt Prea Sfințitul Teodosie s-a urcat de 5 ori pe o cisternă. Pregătiri intense pentru Bobotează VIDEO
Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunţat miercuri că rata de vaccinare împotriva noului coronavirus în rândul populaţiei adulte din România a ajuns la aproape 50%.
Statisticile arată că rata de vaccinare anti-COVID în România este, însă, scăzută în rândul persoanelor vârstnice, care fac parte din categoria cea mai vulnerabilă în faţa bolii. Autorităţile spun că, în prezent, capacitatea de vaccinare în centrele fixe este de aproape 100.000 de persoane pe zi, iar aceasta poate fi crescută.
„Rata de vaccinare din populaţia adultă cu cel puţin o doză este de 49,4%, practic ne apropiem de jumătate din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză. Din populaţia eligibilă de peste 12 ani – şi ne referim la populaţia rezidentă – rata de vaccinare în momentul acesta este de 47%, iar din populaţia totală a României, de 19,3 milioane de locuitori, cât declară Institutul Naţional de Statistică, este de 41,3% rata de vaccinare cu cel puţin o doză”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, miercuri după-amiază, potrivit News.ro.
Cea mai mare rată de vaccinare – peste 52% – se regăseşte în rândul persoanelor cu vârste între 40 şi 70 de ani. În schimb, când vine vorba despre rata de imunizare a persoanelor de peste 80 de ani, aceasta este estimată la 26%, despre care medicul Valeriu Gheorghiţă susţine că este „insuficientă”.