Bilanţ vaccinare 9 ianuarie. Mai puţin de 10.000 de doze în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat aproape 10.000 de cadre medicale. iar dintre acestea doar 39 au avut reacţii adverse minore-
Filip Stan
09 ian. 2021, 18:03
Bilanţ vaccinare 9 ianuarie. Mai puţin de 10.000 de doze în 24 de ore

Bilanţ vaccinare 9 ianuarie.  Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 9 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 9.595.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 102.301.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
– 39 reacții comune și minore, dintre care:
– 11 reacții locale;
– 28 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): – 350, dintre care:
– 140 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 210 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
*Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
–––––-
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar zeci de medici aşteaptă să se imunizeze
Bilanţ vaccinare 9 ianuarie. Asociaţia Municipiilor, condusă de Emil Boc, cere Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare pentru organizarea centrelor de vaccinare, precum şi pentru plata personalului care lucrează în aceste centre

Asociaţia Municipiilor, condusă de liberalul Emil Boc, solicită Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu (USR-PLUS), asigurarea resursei financiare pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, considerând că ministerul trebuie să îşi asume şi responsabilităţi, nu doar să transfere atribuţii către administraţia locală.

”Având în vedere prevederile proiectului Ordonanţei de urgenţă iniţiat de către Ministerul Sănătăţii cu privire la unele măsuri pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea  centrelor de vaccinare, precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, Asociaţia Municipiilor din România: 1. Constată ignorarea de către Ministerul Sănătăţii a principiului potrivit căruia nici o alocare de atribuţii în sarcina administraţiei publice locale să nu fie realizată fără o alocare financiară corespunzătoare!    2. Solicită Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea  centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, indiferent de locaţie”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Primarii de municipii explică faptul că, potrivit art. 6 din proiectul OUG, pentru funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, din bugetul autorităţilor administraţiei publice locale se asigură fondurile necesare asigurării finanţării următoarelor categorii de cheltuieli: pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare; pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 organizate cu această destinaţie în alte locaţii în afara unităţilor sanitare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 4.403 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Totodată, au fost raportate 86 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 16.592. În prezent, 1.100 pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere uşoară în Bucureşti şi în judeţele situate pe primele poziţii în funcţie de valoarea acestui indicator.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'