Bilanţ vaccinare anti Covid. Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 30 decembrie, ora 17.00, este:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 2.888.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 5.666.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 10 reacții comune și minore, dintre care:
– 2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării;
– 8 reacții generale, de tip febril.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 17 reacții comune și minore, dintre care:
– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 13 reacții generale: 10 febrile, 3 alergice de tip urticarie.
Bilanţ vaccinare anti Covid. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
–––––-
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.
Bilanţ vaccinare anti Covid. Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, miercuri, procesul de vaccinare a început în alte 25 de centre, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.
Astfel au fost deschise pentru vaccinare următoarele centre:
– (3) Bucureşti: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Agrippa Ionescu”;
– (9) Dolj: Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul „Filişanilor” Filiaşi, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Spitalul Municipal Băileşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul CFR Craiova, Spitalul Municipal Calafat şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni;
– (4) Timiş: Spitalul Judeţean, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Victor Popescu” şi Spitalul Municipal Lugoj;
– (9) Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Municipal Brad, Spitalul Orăşenesc Haţeg, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul de Urgenţă Petroşani, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul CF Simeria, şi Spitalul Municipal Vulcan.
”În centrele de vaccinare menţionate anterior se vor utiliza atât doze recepţionate de România în prima tranşă, cât şi în cea de-a doua tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti”, au mai transmis autorităţile.
Potrivit acestora, de la Centrul Naţional de stocare Cantacuzino au fost distribuite 1.470 doze de vaccin pentru unităţile medicale din Bucureşti. De la Centrul regional Timişoara au fost repartizate 1.850 doze de vaccin, 875 pentru unităţile medicale din Timişoara şi 975 pentru cele din judeţul Hunedoara, doze alocate din cea de-a doua tranşă primită de România în data de 29 decembrie 2020.
De asemenea, de la Centrul regional Craiova au fost distribuite 975 doze pentru spitalele din judeţul Dolj, doze alocate din cea de-a doua tranşă primită de România în data de 29 decembrie 2020.
”Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat”, a transmis Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.