Potrivit datelor actualizate joi, la ora locală 08:10 (06.10 GMT), landurile federale cele mai afectate continuă să fie Bavaria, Baden-Wurttemberg şi Renania de Nord-Westfalia, cu 1.999, 1.252 şi respectiv 1.076 de cazuri confirmate.
Germania se clasează pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte numărul de contagieri, după SUA (215.417), Italia (110.574), Spania (104.118) şi China (82.381), potrivit Universităţii Johns Hopkins din SUA.
Pe de altă parte, spitalul Helios Klinikum din Munchen, în Bavaria (sud) şi clinica Ernst von Bergmann din Potsdam, în landul Brandenburg (nord), s-au văzut nevoite să-şi suspende activitatea normală din cauza numărului ridicat de persoane contagiate printre pacienţii şi angajaţii lor. Astfel, niciunul dintre cele două spitale, care se află din punct de vedere tehnic în carantină, nu va mai primi pacienţi şi nici nu va face externări.
Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri extinderea măsurilor de distanţare socială până după Paşte cu scopul de a frâna propagarea coronavirusului. Cu acest prilej, Merkel a reiterat faptul că este prea devreme pentru o relaxare a măsurilor şi le-a cerut cetăţenilor germani să aibă răbdare.
Potrivit EFE, cancelarul german şi şefii guvernelor regionale urmează să reanalizeze situaţia la 19 aprilie.
Germania îşi doreşte să ajungă să testeze toate cazurile suspecte şi toate persoanele intrate în contact cu acestea, încercând astfel să urmeze modelul de succes al Coreei de Sud.
Germania a ajuns la 57.298 de cazuri de infectare cu COVID 19, iar numărul victimelor este de 455.
În aceste condiţii, planul nemţilor este să testeze câte 200.000 de persoane pe zi, sperând să poată copia succesul Coreei de Sud în încetinirea răspândirii virusului. Guvernul Angelei Merkel îşi propune să testeze toţi suspecţii şi toate persoanele cu care aceştia au intrat în contact.
Germania deja testează mai mult decât orice ţară europeană, aproximativ 500.000 de persoane pe săptămână, dar odată cu introducerea noului plan, numărul aproape s-ar tripla.
Momentan, nemţii testează tot pe baza simptomelor sau a contactului cu o persoană infectată, dar se doreşte implementarea strategiei Coreei, de a trece înaintea virusului şi a testa cât mai mulţi oameni, pentru a-i izola mult mai repede pe cei infectaţi, astfel încât să nu mai răspândească boala până sunt depistaţi.