Bilanţul tragediei din Boston: Trei persoane au murit şi 140 au fost rănite

Trei persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston, un carnagiu produs în plin centru al oraşului. Autorităţile au clasificat exploziile drept un atac terorist şi au ridicat nivelul de alertă în New York şi Washington.
Iulian Tudor
16 apr. 2013, 05:55
Bilanţul tragediei din Boston: Trei persoane au murit şi 140 au fost rănite

În urma celor două explozii care au avut loc lângă linia de finish a maratonului din Boston trei persoane, din care un copil de 8 ani, au murit.

Cel puţin 17 dintre cele 144 de persoane rănite în exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt în stare critică, iar 25 în stare gravă, în timp ce opt pacienţi sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relatează CNN, citat de Mediafax. Cel puţin zece persoane rănite au membrele amputate.

Unii dintre pacienţii trataţi la Massachusetts General Hospital a suferit răni la membrele inferioare care necesită „operaţii multiple” în zilele următoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz.

PRIMELE IMAGINI surprinse de spectatorii strânşi la maraton – IMAGINI ŞOCANTE

Preşedintele SUA, Barack Obama, a vorbit, luni, americanilor, la trei ore după exploziile care au creat panică şi groază în Boston. Obama i-a asigurat pe compatrioţii săi că responsabilii pentru atentatele de la Boston vor fi prinşi, dar a subliniat că, deocamdată autorităţile nu au toate datele necesare.

Nu ştim încă cine a făcut asta sau de ce; încă nu avem toate datele„, a subliniat Barack Obama, în discursul susţinut la Casa Albă.

Autorităţile federale au clasificat exploziile drept un atac terorist, dar nu se ştie dacă originea acestuia este internă sau externă, a recunoscut un oficial federal din cadrul investigaţiei.

Un alt oficial federal a declarat pentru CNN că bombele au fost mici şi că testele iniţiale arată că acestea nu conţineau explozibil militar de tip C4 sau alte materiale de grad înalt, sugerând că dispozitivele folosite în atac au fost unele neprelucrate.

Autorităţile din Boston au găsit cel puţin un alt dispozitiv exploziv pe care l-au dezamorsat, a declarat comisarul de poliţie din Boston Ed Davis. Congresmenul de Massachusetts Bill Keating a vorbit despre alte două dispotive, unul găsit la un hotel de pe strada Boylston, în apropierea locului atacului, iar altul într-un loc neprecizat.

El a calificat atacul drept unul „sofisticat, coordonat şi planificat”.

Un sportiv de origine română participant la maratonul de la Boston, Andrei Flueraşu, a declarat pentru gandul.info că el terminase competiţia cu câteva ore înaintea exploziilor de la finişul cursei şi că a văzut incidentele după ce a ajuns la hotel, precizând că e şocat de „vestea îngrozitoare”.
 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
FRF sancționată de UEFA pentru comportamentul rasist al suporterilor la Euro 2024
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!