În primul rând, Victor Ponta prezintă exemplu companiei Hidroelectrică: „Aş începe cu ceea ce cred că este cea mai mare realizare a guvernării actuale – oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica – prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu baieţii deştepti care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste 1 miliard de euro pagubă (şi economiile în acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societăţii şi am pregătit listarea la bursp la valoarea adevarată a acestei companii”.
Al doilea exemplu ce poate fi inclus într-un rezumat ale celor 100 de zile de la preluarea guvernării, premierul prezintă situaţia de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
„Aş continua cu reţeaua de crimă organizată de la ANAF (promovată de Gheorghe Falcă şi grupul de la Arad, cu protecţia directa a lui Traian Bpsescu) – rezultatul: doar în trimestrul 2 al anului (dupp plecarea lui Blejnar) încasările la buget au crescut cu 1,2 miliarde de lei faţă de primul trimestru. Deci simplu: 1,2 mld. euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF”, mai indică primul ministru în comunicat.
De asemenea, Victor Ponta adaugă la lista sa şi prejudiciul de 50 de milioane de euro la Casa Naţionala de Asigurări de Sănatate produs de fostul preşedinte Lucian Duţă, 50 de milioane – costul organizării clasei pregătitoare de către fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, 200 de milioane de euro contractaţi de Ministerul Dezvoltării, condus anterior de Elena Udrea, precum şi cei 600 de milioane de lei remişi de către fostul premierul Mihai Răzvan Ungureanu înainte de campania electorală către primarii PDL.
Premierul Victor Ponta a mai afirmat că acest raport ar putea să fie completat pentru a fi remis sediului PDL, precum si procurorului general Laura Codruţa Kovesi şi şefului DNA, Daniel Morar.
„Sunt gata să-l completez şi să îl trimitem în două locuri: la sediul PDL ca să-i ajut să facă un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea şi accesul direct la bani publici; Dnei Kovesi şi Dlui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat şi recuperat aceşti bani decât să intre cu forţa în biserici şi în curţile oamenilor care au votat”, conchide Victor Ponta, în postarea sa de pe Facebook.