Pentru a beneficia de bilete la tratament balnear la jumătate din preț, pensionarii trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În primul rând, biletele sunt prioritizate pentru pensionarii cu venituri mici, astfel încât să-i ajute să acceseze serviciile medicale de care au nevoie. De asemenea, tratamentul balnear trebuie să fie recomandat de medic, în funcție de problemele de sănătate ale pensionarului, scrie Capital.ro.
Citește și: Veste bună pentru pensionari. Cine va primi 2.000 de lei în plus, de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii care se încadrează în cerințele programului trebuie să prezinte o cerere tip pentru biletul de tratament, talonul de pensie, în original sau copie, pentru a dovedi venitul, o declarație pe proprie răspundere, dacă nu au alte venituri în afară de pensie, biletul de trimitere de la medicul de familie sau de la un specialist, care recomandă tratamentul.
Persoanele cu handicap grav și pensionarii care au gradul I de invaliditate și primesc indemnizația de însoțitor au dreptul să fie însoțiți pe parcursul sejurului. Pe durata sejurului, pacienții sunt supravegheați de personal medical și kinetoterapeuți specializați în geriatrie, care le oferă un program de recuperare bine structurat.
Băile Felix – 64 de bilete disponibile;
Herculane – 13 bilete disponibile;
Covasna – 6 bilete disponibile;
Vatra Dornei – 10 bilete disponibile;
Mangalia – 4 bilete disponibile;
Olănești – 2 bilete disponibile;
Ocna Șugatag – 4 bilete disponibile;
Tinca – 24 de bilete disponibile;
Căciulata – 4 bilete disponibile;
Geoagiu Băi – 2 bilete disponibile.
Un sejur de 16 zile în programul de tratament balnear include cazare, mese și terapii specifice și costă între 2.500 de lei și 3.000 de lei. Pensionarii au o reducere de 50%, iar restul costului este acoperit de statul român.