Două pagini din adnotările lui Mark Zuckerberg, folosite de acesta în şedinţa Senatului de marţi, au fost fotografiate de un fotograf asociat de presă şi au devenit rapid virale.
Acestea sugerează că fondatorul Facebook era pregătit să spună că nu demisionează, dar şi să critice Apple, al cărei preşedinte a atacat de curând Facebook.
- Subliniat în partea de sus, sub secţiunea „Cambridge Analytica”, este un punct referitor la faptul că NU au fost compromise numerele de carduri de credit sau alte date bancare sau medicale
- Într-o secţiune intitulată „Responsabilitate”, însemnările lui Zuckerberg includ o reiterare că el este de vină ca lider al Facebook şi că nimeni nu a fost concediat în urma scandalului.
- In aceeaşi sectiune, Zuckerberg are puncte care îl ajută să se protejeze de orice întrebare cu privire la faptul că ar trebui sa demisioneze (nu intenţionează să demisioneze)
- Într-o altă secţiune, despre modelul de afaceri al Facebook, Zuckerberg a scris că reţeaua trebuie să fie liberă pentru a fi accesibilă tuturor şi că publicitatea este singura modalitate de a oferi acest serviciu unui număr mare de persoane. Zuckerberg are o secţiune în apărarea Facebook, reiterând „binele” pe care îl are pentru lume
- În punctaj există o zonă dedicată Apple şi CEO-lui Tim Cook după o dispută publică pe care a avut-o cu acesta săptămâna trecută, care include un citat celebru de la CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, şi comentarii cu privire la problemele de confidenţialitate anterioare ale Apple cu terţe părţi aplicaţii.
Schiţa finală de pe pagina a doua cuprinde câteva puncte legate de legea UE privind protecţia generală a datelor, care intră în vigoare în luna mai şi va avea un efect semnificativ asupra modului în care funcţionează afacerile de internet operate în Europa.
Secţiunea GDPR, cu majuscule, sunt sfaturi despre cum Zuckerberg să evite să spună că Facebook respectă deja legea, ceea ce nu se întâmplă şi nici o confirmare a faptului dacă Facebook va extinde protecţia GDPR către utilizatorii din întreaga lume.
Mark Zuckerberg a depus mărturie în două zile consecutive în Congresul SUA, în scandalul prelării datelor a 87 de milioane de persoane de către compania Cambridge Analytica.