Biotestamentul, un nou trend printre viitoarele mămici. Gravidele au decis să-și încredințeze eventualele ultime dorințe rețelei de socializare în cazul în care ar fi nevoite să aleagă între viața lor și cea a copilului.
De când dreptul federal la avort a fost eliminat în America, există multe viitoare mame care au început să-și facă griji. Există de fapt 13 state în care avortul a fost interzis: Texas, Idaho, Dakota de Sud, Wisconsin, Missouri, Virginia de Vest, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi, Alabama, potrivit Al Femminile.
Motivul profund al acestei tendințe constă în teama că viața copilului nenăscut va deveni o prioritate atunci când există o ”alegere” de făcut între mamă și copil. Astfel, multe femei au decis să dezvăluie deschis că doresc să fie salvate în detrimentul copilului, în timp ce altele au publicat videoclipuri în care cer ca viața nou-născutului să fie protejată în detrimentul propriei vieți.
@24wildroses this trend is so heavy. it’s not “exposing” a moms selfishness. to me, I would 1000000% want my first baby to be saved over myself. but now that I have several young kids at home waiting for mama to come back, absolutely save me. of course I’ll grieve the baby that I lost but expecting my young kids to grieve their mother their whole life is a burden I won’t willingly give them. THAT is also my job as a mother. #fyp #ifidie #save #mom #momsoftiktok #kids #controversy ♬ original sound – Kenzie K🦋🫧
O tendință precum cea a ”voinței de viață”, prin simplul fapt de a exista, reprezintă expresia unei frici profunde și intolerabile a viitoarelor mame: aceea de a nu fi protejată. O teamă nefondată conform unor medici, întrucât cazurile în care este necesar să ”alegem” între viața mamei și cea a copilului sunt foarte rare.
Citește și: Cât costă un avort în România în 2022. Diferențe de prețuri între spitalele private și cele de stat
Această hotărâre nu face întreruperea sarcinii ilegală, însă aruncă SUA în situaţia în care se aflau înaintea acestei hotărâri emblematice ”Roe v. Wade”, când fecare stat era liber să autorizeze sau nu avortul.
Cu o majoritate de 6 la 3, Curtea Supremă a menţinut o lege din Mississippi, sprijinită de republicani, care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.
Judecătorii au stabilit că decizia din cazul Roe v. Wade (care permitea avortul înainte ca fătul să fie viabil în afara uterului, adică între săptămâna a 24-a şi a 28-a de sarcină) a fost greşită întrucât Constituţia SUA nu face nicio menţiune specifică la dreptul la avort.
Hotărârea Curţii Supreme acordă o victorie foarte importantă republicanilor şi dreptei conservatoare care doresc să limiteze sau să interzică procedura de întrerupere de sarcină.