Elek Levente, preşedinte interimar al USR după ce Nicuşor Dan şi-a prezentat public demisia

În urma întrunirii Biroului Naţional al USR, s-a stabilit ca funcţia de preşedinte intermar al USR să fie ocupată de Elek Levente, acesta fiind vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congres. 
Romania TV
01 iun. 2017, 14:31
Elek Levente, preşedinte interimar al USR după ce Nicuşor Dan şi-a prezentat public demisia

UPDATE Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic al partidului şi a unui nou Congres. De asemenea, s-a decis ca preşedintele interimar al USR să fie vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul USR şi anume Elek Levente. 

„În cadrul ședinței de miercuri, 31 mai, Biroul Național al partidului Uniunii Salvați România a adoptat prin vot majoritar o decizie de poziționare a USR împotriva inițiativei de modificare a art. 48 din Constituție. Definiția actuală, perfect funcțională de 25 de ani, nu a avut și nu are niciun impact asupra valorilor tradiționale sau moderne ale societății noastre de astăzi. Această inițiativă de modificare a Constituției este un demers inutil care nu rezolvă în niciun fel vreo problemă actuală a societății, dar generează în fapt contextul unui recensământ pentru dezbinare.

Urmare a acestei decizii, președintele partidului domnul Nicușor Dan a decis să își prezinte, joi, 1 iunie, public demisia din cadrul USR.

Biroul Național al USR regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partid. Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare.

Biroul Național va declanșa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din București va lua act de această demisie. Potrivit statutului USR, președintele interimar va fi vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, președintele fialalei USR Cluj. Un nou președinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Național a decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile”, se arată într-un comunicat al USR. 

De asemenea, în urma Biroului Naţional al USR s-a stabilit ca partidul să continue schimbarea pe care a început să o aducă în politică şi în administraţia Bucureştiului:

USR rămane ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori. USR este al tuturor membrilor și este o mișcare profund necesară societății, un anticorp social menit să acționeze împotriva corupției transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică și în administrația Bucureștiului: mai multă transparență, fără corupție. USR merge mai departe!„, se mai precizează în comunicat. 

Şedinţa se va desfăşura pe Skype, procedura fiind prevăzută în statutul USR. Scopul şedinţei este convocarea Consiliului Politic al partidului peste 15 zile. Din acest for fac parte membrii Biroului Naţional, liderii organizaţiilor judeţene şi parlamentarii USR.

Consiliul Politic va trebui să decidă calea de urmat de către partid după demisia din partid a preşedintelui Nicuşor Dan. Consiliul poate valida sau invalida decizia Biroului Naţional care a dus la demisie, cea legată de poziţionarea USR faţă de referendumul privind familia.

Preşedintele demisionar al USR, Nicuşor Dan, a declarat joi că în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional va anula decizia de poziţionare a formaţiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, precizând că în caz contrar va aştepta să apară un partid în care să se regăsească.

”Partidul a luat ieri o decizie printr-un organ de conducere. Mai există două organe superioare pe care poate să le convoace membrii. Dacă partidul îşi schimbă politica pe această chestiune care pentru mine este de principiu şi dacă mă primesc şi ei înapoi sunt gata să mă întorc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă Biroul Naţional (BN) era îndreptăţit să ia o decizie atât de importantă precum cea a poziţionării partidului pe tema revizuirii Constituţiei sau acest lucru trebuia hotărât de Consiliul Politic sau chiar de congres, Nicuşor Dan a spus că statutul nu e foarte clar, că există două interpretări, dar că decizia luată de BN produce efecte.

Nicuşor Dan a spus că există chiar posibilitatea convocării unui referendum intern în USR pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei, ”în cazul în care 200 de membri o cer”.

Întrebat ce va face în cazul în care decizia partidului va rămâne cea luată miercuri, şi anume poziţionarea împotriva revizuirii Constituţiei pe tema familiei, Nicuşor Dan a spus că o să aştepte să apară un partid în care să se regăsească, dar a precizat că nu va pune bazele unei noi formaţiuni politice. 

În urma demisiei lui Nicuşor Dan, conducerea USR a fost preluată de către Elek Levente, întrucât este vicepreşedintele partidului cu cel mai mare număr de voturi obţinute la Congresul din 13 mai. 

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui în făină ca să faci crusta pufoasă și delicioasă la șnițele. Este un ingredient secret al gospodinelor din Bucovina
Capital.ro
Ordinul care se aplică în toată România. Intră în vigoare astăzi, 31 august 2024
Playtech.ro
O bătrână din Buzău a folosit 30 de ani o piatră drept opritor de ușă, până când s-a descoperit că aceasta valorează un milion de euro
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia. „Profită că nu înțelegem alfabetul lor”
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Scăpați ușor de grăsimea de pe haine. Toate soluțiile le aveți în casă
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Eric de la ”Insula iubirii”, în vacanță cu un transsexual! Scenariu șoc: a abandonat-o pe Cristina pentru ”Ken de
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
O tânără de 29 de ani din Vaslui a fost omorâtă de iubitul său: Cum a încercat bărbatul să mascheze crima? Mama victimei „A dat drumul la boxă ca să nu audă vecinii şi fratele lui”
Capital.ro
A murit cel mai iubit și frumos actor. Ne-a lăsat cu inima frântă. A intrat în stop cardiac
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cinci morți și 46 de răniți în urma unui atac ucrainean la Belgorod, Rusia
MediaFlux
Câți români NU VOR PRIMI CREȘTERI DE PENSII de la 1 ianuarie. Dezvăluiri despre "a doua recalculare"
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...