În cazul în care nu știai, comuna Dâmbovicioara a fost prima din județul Argeș care a primit titlul de stațiune turistică de interes național. Ce legătură are asta cu rețeta biscuiților? Vezi mai jos.
Denumită sugestiv „Chei spre Rai”, Dâmbovicioara a fost prima comună din județul Argeș care a primit titlul de stațiune turistică de interes național, iar pentru promovarea acestei bijuterii naturale din țara noastră, o tânără dedicată angajată la Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara, a creat o prezență online captivantă.
Pagina de Facebook ”Dâmbovicioara Turistică”, administrată cu pasiune de Raluca Busuioc, a adunat peste 10.000 de fani, iar pagina oficială a Centrului de Informare Turistică Dâmbovicioara, de pe aceeași platformă socială, a strâns peste 9.000 de urmăritori.
Aceasta împărtășește cu drag pe canalele din mediul online diferite rețete specifice locului.
De data aceasta, rețeta biscuiților cu untură și gem de coacăze este cea care a stârnit atenția internauților.
Cu fiecare postare, Raluca Busuioc reușește să sublinieze farmecul unic al comunei, despre care nu mulți știu.
Combinând tehnicile moderne de promovare cu autenticitatea specifică zonei, Raluca Busioc și echipa de la Centrul de Informare Turistică contribuie la consolidarea statutului Dâmbovicioara ca destinație turistică de neuitat.
„Mi-am dorit foarte mult ca în cadrul proiectelor dedicate grupurilor de turiști să fie despre povești, emoții și amintiri frumoase, iar gustul copilăriei este un element tare important în toată această activitate.
Printre alte bunătăți promovate în comuna Dâmbovicioara, am readus în atenția oaspeților și biscuiții copilăriei, iar bucuria a fost foarte mare”, a spus Raluca Busioc.
În secțiunea de comentarii a videoclipului în care se explică rețeta pas cu pas, bucătăresele care deja au urmat sfaturile pentru deliciosul desert au considerat că așa ar trebui să se numească.
„Chiar ”Chei spre Rai” sunt acești biscuiți! Delicioși”, a scris cineva pe pagina ”Dâmbovicioara Turistică“.
Mai jos ai rețeta delicioasă a biscuiților care îți vor aminti de anii copilăriei!
Pentru a prepara între 40 și 50 de biscuiți cu gem de coacăze, vei avea nevoie de câteva ingrediente.
Primul pas este să iei un bol, în care vei pune untura cu praful de sare și zahărul, apoi amestecă bine cu mixerul până obții o compoziție omogenă.
Apoi, adaugă ouăle și esența preferată și continuă să mixezi până când zahărul este dizolvat și amestecul devine cremos.
Integrează treptat praful de copt, după care adaugă făina în porții mici, mixând constant, până când obții un aluat legat care nu se lipește.
Apoi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.
De obicei, bunicile obișnuiau să facă biscuiți spirțați cu ajutorul mașinii de tocat, însă dacă nu ai, poți improviza cu o sticlă și cu un capac de plastic, tăiat zig-zag.
În cazul în care ai deja forme tip floarea sau inimi, e și mai bine. La mijloc pune gemul de coacăze negre și gata! Te poți bucura de o bucățică din copilărie chiar în bucătăria ta.
„Cantitatea de făină poate să fie diferită, în funcție de tipul ei, dar e nevoie să fiți atenți la cât „cuprinde” aluatul, până nu mai este lipicios, dar nici foarte tare. Forma biscuiților este în funcție de preferințe. Cei care ne aduc aminte de copilărie sunt șprițați cu ajutorul mașinii de tocat.
Citește și Desertul copilăriei: salam de biscuiţi. În această rețetă nu se adaugă zahăr
În lipsa acestei mașini, am improvizat uneori cu o sticlă și un capac de plastic, tăiat în zig-zag, sau cu aparat de fursecuri. Alteori, decupez aluatul cu o formă tip floare sau inimioară, iar la mijloc pun gem de coacăze negre, dar poate fi folosit orice gem”, explică Raluca Busioc.