Biscuiți cu untură și umplutură de gem de coacăze. Rețeta ”Chei spre Rai” face furori pe internet. ”Are gustul copilăriei”

Dacă îți e dor de copilărie, îți prezentăm o rețetă care să îți aducă aminte de gustul delicios al biscuiților de casă, preparați de bunicuțele harnice. Iată legătură există între comuna Dâmbovicioara din Argeș și clasicii biscuiți cu untură.
Filip Stan
15 mart. 2024, 23:43
Biscuiți cu untură și umplutură de gem de coacăze. Rețeta ”Chei spre Rai” face furori pe internet. ”Are gustul copilăriei”

În cazul în care nu știai, comuna Dâmbovicioara a fost prima din județul Argeș care a primit titlul de stațiune turistică de interes național. Ce legătură are asta cu rețeta biscuiților? Vezi mai jos.

Citește și Beneficiile pe care „pâinea săracilor” le are asupra organismului. Planta este mai bogată în principii nutritive decât fructele și legumele

Denumită sugestiv „Chei spre Rai”, Dâmbovicioara a fost prima comună din județul Argeș care a primit titlul de stațiune turistică de interes național, iar pentru promovarea acestei bijuterii naturale din țara noastră, o tânără dedicată angajată la Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara, a creat o prezență online captivantă.

Pagina de Facebook ”Dâmbovicioara Turistică”, administrată cu pasiune de Raluca Busuioc, a adunat peste 10.000 de fani, iar pagina oficială a Centrului de Informare Turistică Dâmbovicioara, de pe aceeași platformă socială, a strâns peste 9.000 de urmăritori.

Aceasta împărtășește cu drag pe canalele din mediul online diferite rețete specifice locului.

De data aceasta, rețeta biscuiților cu untură și gem de coacăze este cea care a stârnit atenția internauților.

Cu fiecare postare, Raluca Busuioc reușește să sublinieze farmecul unic al comunei, despre care nu mulți știu.

Combinând tehnicile moderne de promovare cu autenticitatea specifică zonei, Raluca Busioc și echipa de la Centrul de Informare Turistică contribuie la consolidarea statutului Dâmbovicioara ca destinație turistică de neuitat.

„Mi-am dorit foarte mult ca în cadrul proiectelor dedicate grupurilor de turiști să fie despre povești, emoții și amintiri frumoase, iar gustul copilăriei este un element tare important în toată această activitate.

Printre alte bunătăți promovate în comuna Dâmbovicioara, am readus în atenția oaspeților și biscuiții copilăriei, iar bucuria a fost foarte mare”, a spus Raluca Busioc.

În secțiunea de comentarii a videoclipului în care se explică rețeta pas cu pas, bucătăresele care deja au urmat sfaturile pentru deliciosul desert au considerat că așa ar trebui să se numească.

„Chiar ”Chei spre Rai” sunt acești biscuiți! Delicioși”, a scris cineva pe pagina ”Dâmbovicioara Turistică“.

Mai jos ai rețeta delicioasă a biscuiților care îți vor aminti de anii copilăriei!

Cum se prepară desertul de la poalele munților

Pentru a prepara între 40 și 50 de biscuiți cu gem de coacăze, vei avea nevoie de câteva ingrediente.

  • 360 grame untură, 140 grame zahăr (cantitatea poate fi ajustată în funcție de preferințe),
  • un praf de sare,
  • 3 ouă, 1 praf de copt,
  • esențe după gust
  • 640 grame de făină

Primul pas este să iei un bol, în care vei pune untura cu praful de sare și zahărul, apoi amestecă bine cu mixerul până obții o compoziție omogenă.

Apoi, adaugă ouăle și esența preferată și continuă să mixezi până când zahărul este dizolvat și amestecul devine cremos.

Integrează treptat praful de copt, după care adaugă făina în porții mici, mixând constant, până când obții un aluat legat care nu se lipește.

Apoi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

De obicei, bunicile obișnuiau să facă biscuiți spirțați cu ajutorul mașinii de tocat, însă dacă nu ai, poți improviza cu o sticlă și cu un capac de plastic, tăiat zig-zag.

În cazul în care ai deja forme tip floarea sau inimi, e și mai bine. La mijloc pune gemul de coacăze negre și gata! Te poți bucura de o bucățică din copilărie chiar în bucătăria ta.

„Cantitatea de făină poate să fie diferită, în funcție de tipul ei, dar e nevoie să fiți atenți la cât „cuprinde” aluatul, până nu mai este lipicios, dar nici foarte tare. Forma biscuiților este în funcție de preferințe. Cei care ne aduc aminte de copilărie sunt șprițați cu ajutorul mașinii de tocat.

Citește și Desertul copilăriei: salam de biscuiţi. În această rețetă nu se adaugă zahăr

În lipsa acestei mașini, am improvizat uneori cu o sticlă și un capac de plastic, tăiat în zig-zag, sau cu aparat de fursecuri. Alteori, decupez aluatul cu o formă tip floare sau inimioară, iar la mijloc pun gem de coacăze negre, dar poate fi folosit orice gem”, explică Raluca Busioc.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!