Decizia a fost anunțată duminică de bisericile Ortodoxă Grecească, Romno-Catolică și Biserica Apostolică Armeană.
Șefii bisericilor creștine la Ierusalim au anunțat mișcarea, după ce Comitentul Ministerial pentru Legislație din Israel a discutat actul care va da voie Irsaelului să expropieze terenul vândut de Bisericile Ortodoxă și Romano-Catolică din 2010 până în prezent. Bisericile mai protestează pentru noua politică fiscală a municipalității Ierusalimului, care cere bisericilor să plătească taxe pe proprietate, transmite Haaretz.
Liderii bisericilor au semnat o scrisoare deschisă prin care atacă legislația și mișcările recente făcute de autorități, pe care le cataloghează drept ”un atac sistematic asupra minorității creștine de pe Pământul Sfânt”,l informează Libertatea
Planul ministerului este de a opri vânzările uriașe de teren făcute de biserici către companiile de imobiliare în cartierele Rehavia, Talbieh și Nayot. Mai mulți rezidenți au protestat împotriva vânzării, ceea ce i-ar forța să-și părăsească casele.
Actul va autoriza ministrul Finanțelor, cu aprobarea Constituției, Legii și Comitetului pe Justiție, să expropieze terenurile vândute de la începutul acestui decenului, drept compensație pentru companiile care au cumpărat terenul.
Liderii bisericilor au spus clar că aceasta este o încălcare asupra drepturilor de proprietate. Liderii au anunțat, totodată, că vor ataca legea legal și diplomatic, scrie Libertatea
Între timp, reprezentanții bisericii l-au acuzat pe Primarul Ierusalimului, Nir Barkat, că a încălcat tratatele internaționale, după ce municipalitatea a plănuit să colecteze 186 de milioane de dolari, taxe datorate de biserici pentru proprietățile din oraș.