Biserici speciale din București care te vindecă de infertilitate, te scapă de boală sau blestem și te ajută să îți găsești sufletul pereche

În România există o mulțime de biserici, dar numai o parte dintre ele sunt recunoscute ca fiind „biserici făcătoare de minuni”. Iată care sunt lăcașurile de cult din București unde românii merg să se roage pentru a scăpa de anumite probleme.
Alina Costache
17 oct. 2024, 13:24
Biserici speciale din București care te vindecă de infertilitate, te scapă de boală sau blestem și te ajută să îți găsești sufletul pereche
Biserici făcătoare de minuni din București

Persoanele aflate în suferință și lipsite de orice urmă de speranță caută ajutor la biserici și mănăstiri unde se fac diverse dezlegări. Oamenii care au ajuns să simtă că nimic din viața lor nu se mai leagă ajung să creadă că au farmece făcute și vor să afle cum le pot dezlega. Iată o listă de lăcașuri de cult care au primit de-a lungul timpului statutul de „biserici făcătoare de minuni”.

Biserici făcătoare de minuni din București

Biserica Zlătari

Biserica Zătari, aflată pe Calea Victoriei din București, este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme sau farmece. Lăcașul de cult adăpostește moaștele Sfântului Mucenic Ciprian, Izbăvitorul de vrăji, blesteme și de orice lucrare diavolească.

Biserica este situată între străzile Stavropoleos și Lipscani, în apropierea Muzeului Național de Istorie a României. Are două hramuri:  Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina.

Aici se află fragmente din moaștele Sf. Sfințit Mucenic Ciprian, sute de credincioși trecând pragul bisericii zilnic. Sfântul Ciprian a fost vrăjitor în Antiohia Pisidiei, dar după ce a cunoscut puterea lui Hristos, s-a convertit la creștinism, oamenii cinstindu-l pentru partea luminoasă a vieții sale. Sfântul este recunoscut ca cel care înlătura farmece și vrăji.

Citește și: FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Singura biserică din România cu izvor ce ţâşneşte de sub altar. De sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, lăcașul de cult devine loc de pelerinaj

Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian se află în partea stângă a alatarului, într-o casetă, și orice credincios se poate închina la Sfintele Moaște.

Cine se roagă aici primește ajutor, iar pentru ca rugile să fie ascultate, trebuie să se țină post aspru, cel puțin trei zile, înainte de a merge la racla sfântă.

Biserica Mina

Biserica Sfânta Mina Vergului din Piața Corneliu Coposu din București este lăcașul de cult unde credincioșii se roagă pentru a recupera ce au pierdut. Aici se află icoana Sfântului Mina, recunoscută ca fiind făcătoare de minuni, tămăduitoare de boli trupești și sufletești, ajutătoare la recuperarea pagubelor și pierderilor, ajutătoare pentru căsătorii și întemeirea unei famii.

Foarte mulți credincioși merg să se roage la sfânta icoană, mai ales în ziua de prăzmuire a Sfântului Mina, care are loc la 11 noiembrie. Oameni din toate colțurile țării vin aici să se roage pentru rezolvarea situațiilor din viața lor. Totodată, pentru credincioși este foarte importantă și ascultarea Acatistului Sfântului Mare Mucenic Mina, cu ajutorul căruia rugăciunile lor ajung mai ușor la Dumnezeu.

Mănăstirea Radu Vodă

Femeile care își doresc să devină mame, dar nu reușesc, merg să se roage la icoana Sf. Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă. Lăcașul se află în inima Capitalei, pe strada Radu Vodă, nr. 24 A. Se spune că dacă Sfântul te ajută să rămâi însărcinată, ar fi bine ca pe copilul ce vine pe lume să îl cheme Nectarie sau Nectaria.

Odată cu așezarea raclei cu particule din moaștele sale la mănăstire, au început să fie consemnate nenumărate minuni. Astfel, o mulțime de pelerini din toată țara merg aici pentru a se ruga pentru vindecare.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, Vindecătorul de boli sau Cel ce tămăduiește, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieții, cu rugăciunile sale, pentru cei ce îi cereau ajutorul. După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalții ierarho ai Bisericii, văzând minunile care se săvârșeau acolo, au hotărât canonizarea sa.

Citește și: Poate fi un tatuaj sub formă de cruce arma diavolului? Ce spune Biserica despre enoriaşii care îşi fac „trup cioplit”

Biserica Sfântul Anton

În centrul istoric al Capitalei se află biserica Sfântul Anton Curtea Veche, cea mai veche biserică din București. Aici se află moaștele și icoana Sfîntului Antonie cel Mare. Femeile care doresc să își găsească sufletul pereche se roagă aici pentru îndeplinirea acestei dorințe.

Potrivit credincioșilor, cei care se roagă aici timp de nouă marți la rând la icoana făcătoare de minuni își găsesc alesul inimii.

În fiecare marți se scrie un acatist care urmează să fie citit de către unul dintre preoții bisericii. În cea de-a zecea zi, credincioșii care au făcut ritualul celor 9 marți duc la biserică alimente, precum ulei, făină sau orez. Pe lângă așimente, enoriașii duc și o pâine care se împarte ulterior la nouă persoane. După aceste zile, rugăciunea celui care a urmat temeinic ritualul se îndeplinește.

Există și alte biserici făcătoare de minuni în România, dar noi am amintit doar câteva dintre ele. În cele din urmă, cea mai importantă este credința și bunătatea omului, pentru că Dumnezeu ascultă rugăciunile celor cu sufletul curat, dar greu încercat de provocările vieții.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Leguma care îngrașă mai mult decât ciocolata. Mulți români o consumă în special în perioada postului, dar nici nu știu câte calorii are
Capital.ro
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Playtech.ro
Ce pun moldovencele în aluatul de cozonac ca să iasă mai fraged și mai pufos. Singurul ingredient care face diferența
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Rețetă de glazură pentru prăjituri. Ai nevoie de doar două ingrediente
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Pensiile și salariile cresc din 2025! Parlamentul a anunțat cu ce procent vor fi majorate acestea, după ce a stabilit bugetul pentru anul viitor
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a fost EXCLUS: Mă întreb atunci de ce am făcut aceste alegeri
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
substantial.ro
Ultimele mesaje ale soldaților ruși: Mărturii cutremurătoare din tranșeele ucrainene
MediaFlux
PARTIDELE au BĂTUT PALMA! Anunț privind VIITORUL GUVERN! AU RECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina