Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate, Bitdefender BOX, ce anticipa tendinţele unei pieţe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de ameninţări cibernetice, scrie capital.ro.
Bitdefender va lansa în 2018 a doua versiune a Bitdefender BOX, primul produs hardware al Bitdefender, care foloseşte expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software şi înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecţie a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, şi mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra ameninţărilor periculoase şi blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.
Sistemul de prevenire a intervenţiilor externe inspectează traficul de internet şi indică orice încercare de a exploata vulnerabilităţi existente în dispozitivele inteligente din locuinţă. Mai mult, sistemul de control al accesului la reţea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la reţeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităţilor alertează asupra incidentelor din reţea şi oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.
Noul Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA. La începutul lunii noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award în categoria cybersecurity.
În 2017, Bitdefender a lansat tehnologia Hypervisor Introspection, armă de ultimă generaţie contra ameninţărilor complexe care ţintesc centrele de date ale companiilor. Inovaţia tehnologică constă în poziţionarea soluţiei de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite faţă de cele ale atacatorilor şi asigurând o protecţie superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic şi a ameninţărilor complexe persistente.