Black Friday are loc în fiecare an în luna noiembrie, dar anumiți retaileri pot modifica data, pentru a da startul chiar la finalul lunii octombrie. Dacă îți propui să economisești bani atunci când îți cumperi haine, produse pentru casă sau gadgeturi, atunci trebuie să îți marchezi evenimentul în calendar.
Black Friday promite în fiecare an prețuri mici la cele mai populare produse, iar pentru a beneficia de acestea, ar trebui să ții cont de câteva strategii. De obicei, majoritatea retailerilor participă la Black Friday, așa că uneori, nu știi unde să te uiți mai rapid și să dai comandă. Pentru a ști cum să găsești cele mai bune oferte și cine are cele mai mari reduceri, trebuie să eviți capcanele puse în aplicare de anumite magazine online.
Citește și: Black Friday 2024. Sunt așteptate încasări istorice de peste jumătate de miliard de euro
Cu toate că poate părea obositor să îți faci un plan cu ce vrei să îți cumperi de Black Friday și preferi să te lași purtat de val, acest pas este foarte imporant dacă îți propui să economisești cu adevărat bani.
Primul pas este luarea unui pix și a unei foi sau deschiderea aplicației de notițe de pe telefon. Scrie toate lucrurile pe care ți le dorești sau de care ai nevoie, alături de preț și dată. Astfel, nu vei cumpăra lucruri de care nu ai nevoie doar pentru că au o etichetă cu reducere.
Din moment ce notezi prețul și data, vei putea compara costul produsului înainte și de Black Friday, asigurându-te astfel că obții o reducere reală.
Un al doilea pas recomandat este înregistrarea pe site-urile retailerilor din timp. Spre exemplu, dacă dai comandă pentru prima dată într-un magazin online, crearea contului și completarea datelor personale duc la pierderea unor minute prețioase, iar dacă este vorba despre produse căutate, poți rămâne fără el sau nu mai poți beneficia de reducere, unele dintre ele fiind pe stoc limitat.
Un al treilea pas este observarea capcanelor false. Nu de puține ori, prețurile bune sunt ale unor produse fake. Totodată, recenziile pot fi false. În special, atunci când un produs are un număr suspect de ridicat de recenzii de cinci stele sau multe recenzii postate în același timp. Recenziile autentice sunt cele care au patru sau trei stele.
Citește și: ANPC îi avertizează pe români înainte de Black Friday. Cum să nu cazi pradă ofertelor înșelătoare