Astfel, editura Litera pregăteşte, special pentru pasionaţii de carte, Black Friday cu preţuri mici şi titluri bune: reduceri de 40% la orice volum achiziţionat de pe www.litera.ro.
Mai mult, pentru cei aflaţi la standul Litera din cadrul Târgului Gaudeamus, vineri, editura a pus la dispoziţie cele mai bune titluri la cele mai mici preţuri. Pe lângă reducerile de 65% anunţate deja la târg, Litera oferă un discount de 10% la cărţile preferate, de Black Friday.
Editura Art va prezenta, în premieră la Gaudeamus, primele două volume din seria de autor dedicată lui Bogumil Hrabal – „L-am servit pe Regele Angliei” şi „Trenuri cu prioritate”. De asemenea, printre volumele speciale de la standul Art se numără albumul „Istoria artei”, la preţul de 99 de lei (faţă de 146 de lei în librării), dar şi „Regulile artei”, de Pierre Bourdieu. Fanii lecturii pot cumpăra de la standul Art cărţi la 8 sau 9 lei.
Totodată, sâmbătă dimineaţă, editura Art găzduieşte un eveniment special – lansarea volumului scris de copii „Ce poţi face cu 2 cuvinte”, în prezenţa micilor autori. Evenimentul se va desfăşura la standul Arthur, secţiunea dedicată celor mici din cadrul editurii Art. La editura Art sunt prezentate şi volumul „Charlie şi fabrica de ciocolată”, în cadrul unei serii de autor dedicate lui Roald Dahl, dar şi clasica „Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens, cu ilustraţii noi.
Humanitas prezintă la târg cartea esenţială scrisă de Arthur Schopenhauer „Lumea ca voinţă şi reprezentare”. Cartea, prezentată în două volume, poate fi achiziţionată la preţul de 149 de lei, faţă de preţul de librărie de 190 de lei. De asemenea, la târg este disponibilă o miniserie care prezintă, pe înţelesul tuturor, ideile marilor filosofi. Editura s-a adresat câtorva profesori de filosofie rugându-i să îşi imagineze că un amic le-ar cere să-i explice în cuvinte simple care sunt ideile lui Kant, Platon şi Nietzsche.
Unul dintre volumele speciale prezentate la Humanitas este albumul „Magia realităţii”, de Richard Dawkins. De asemenea, de neratat la Gaudeamus sunt volumele laureaţilor premiilor Nobel pentru literatură Mo Yan şi Herta Muller – „Obosit de viaţă, obosit de moarte”, respectiv „Ţinuturile joase”.
Cei care doresc să achiziţioneze „Istoria critică a literaturii române”, de Nicolae Manolescu, o pot face la standul editurii Paralela 45, contra sumei de 60 de lei, cartea fiind redusă de la 100 de lei.
La Nemira, fanii seriilor SF sau fantasy beneficiază de reduceri substanţiale. Astfel, seria „Cântec de gheaţă şi foc”, de R.R. Martin, are o reducere de 45%, putând fi cumpărată la preţul de 299 de lei, în timp ce seria-cult „Dune” are o reducere de 35% şi poate fi cumpărată la 285 de lei.
Editura Publica a adus la Gaudeamus biografii ale unor staruri precum Anthony Bourdain, Rafael Nadal şi Sean Penn. De asemenea, editura prezintă seria „Idei pe bandă” – volume cu idei de afaceri prezentate sub forma unor benzi desenate. Această serie este deschisă de volumul „Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe”.
Printre noutăţile Vellant la Gaudeamus 2012 se numără un roman nou de Irvin D. Yalom – „Problema Spinoza”, un basm de Petre Ispirescu în colecţia Pasărea măiastră – „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, trei traduceri noi din limba spaniolă şi o carte dedicată unei dansatoare române în avangarda pariziană: „Lizica Codreanu: O dansatoare româncă în avangarda pariziană”, de Doina Lemny.
Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ediţia a XIX-a, a fost deschis miercuri şi se desfăşoară până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.
Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte. „Dialogul dintre carte şi radio” durează de 19 ani, într-o formulă originală prin care Târgul Gaudeamus a devenit unul dintre principalele evenimente de gen pentru piaţa de carte din România.
Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.
Anul acesta, accesul general al vizitatorilor în incinta târgului este permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor valabile pentru întreaga perioadă a evenimentului, în valoare de 10 lei.