Black Friday eMag 2022. Cât te costă porcul de Crăciun, kilogramul de aur sau un velier la reducere

​eMAG estimează că vânzările de Black Friday vor totaliza 639 milioane lei - cu 30 de milioane mai mult decât anul trecut - și spune că numărul de oferte va fi de 1,5 milioane de Black Friday. eMAG promite că produsele comandate vor ajunge la toată lumea până pe 25 noiembrie.
Filip Stan
07 nov. 2022, 14:31
Black Friday eMag 2022. Cât te costă porcul de Crăciun, kilogramul de aur sau un velier la reducere

Black Friday eMag 2022. Cei de la eMAG spun că au crescut cu 23% căutările pe Google legate de Black Friday, iar interesul este mai mare decât anul trecut și vânzările estimate vor fi cu 5% mai mari față de 2021, când totalul a fost 609 milioane lei.

Compania spune că la 69% dintre oferte, produsul va avea cel mai mic preț din 2022, în timp ce la restul de 31% dintre produse cel mai mic preț a fost în campaniile precedente de reduceri.

În primele trei zile vor fi livrate 300.000 – 350.000 de comenzi/zi, estimează compania. Șefii companiei spun că nu mai sunt probleme grave cu produsele care vin din China, spre diferență de edițiile de BF din 2020 și 2021. Sub 10% dintre produse sunt afectate de problemele de aprovizionare din China.

eMAG pregătește cel mai mare Black Friday pe care l-a organizat de când a adus evenimentul în România, în urmă cu 12 ani. Într-un moment în care românii caută reduceri mai mult ca oricând, eMAG vine cu 1,5 milioane de oferte pe care le pune la dispoziția clienților, alături de partenerii din Marketplace, la capătul unui efort de peste 10 luni. Valoarea reducerilor pe care eMAG le-a pregătit în ziua cu cele mai multe reduceri din an se ridică la peste 360 de milioane de lei la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile.

Black Friday 2022. Suma colosală pe care o cheltuie românii la reducerile de Black Friday. Care sunt cele mai ieftine produse
Anul acesta de Black Friday, eMAG va livra din centrul logistic al viitorului, o investiție de peste 43 de milioane de euro în roboți și tehnologie de ultimă generație la nivel mondial, care ajută angajații să fie mai productivi. Astfel, eMAG menține neschimbat prețul livrării, în ciuda creșterii prețurilor la energie și carburant.
Oferta ține cont de nevoile din această perioadă ale oamenilor care, potrivit unui studiu Kantar, vor căuta anul acesta de Black Friday, produse electrocasnice mici (39,1%)​, televizoare (33,5%), telefoane mobile (22,6%), haine (22,4%​) și frigidere (20,7%​). Potrivit aceluiași studiu, bugetul pe care îl planifică pentru cumpărăturile de anul acesta de Black Friday este cel mai mare de până acum, în medie 2.500 lei, cu 13% mai mult decât în 2021.

Pentru ediția din acest an, eMAG estimează vânzări de 639 de milioane de lei, în creștere cu 30 de milioane de lei față de anul trecut.

„Având în vedere inflația și presiunea pusă pe bugetele familiilor, oamenii s-au orientat tot mai mult către promoții. Asta face ca Black Friday să beneficieze de un interes în creștere. Noi venim cu peste 1,5 milioane de oferte din toate categoriile, la cel mai bun preț din an și rate direct din contul eMAG sau pe card. Black Friday este evenimentul în care oamenii preferă comerțul online tocmai pentru că prețurile sunt mai bune, iar ofertele mai numeroase. Anul acesta, în premieră, livrăm din centrul logistic al viitorului, dotat cu tehnologie de ultimă oră care ne permite să fim mai productivi și să menținem costul neschimbat al livrării, iar pentru clienții Genius avem o oferta unică: între 7 și 13 noiembrie, dăm vouchere înapoi celor care plătesc un abonament Genius anual. Ne-am pregătit pe toate nivelurile – ofertă, servicii, tehnologie, facilități de plată si livrare și avem încredere că vom avea un eveniment de succes,” a spus Tudor Manea, CEO eMAG.

Crăciunul vine la LIDL în noiembrie deşi nu e încă Black Friday. Produse la preţuri fabuloase de luni la raft, va fi bătaie pe ele de la prima oră
Black Friday eMag 2022. Pentru ziua cu cele mai multe reduceri din an, în care traficul în site depășește 12 milioane de vizite, eMAG a investit peste 4,3 milioane de euro în servere și servicii de tip cloud precum și în chatbot-ul virtual Dana, care vine în completarea echipei de relații cu clienții cu informații cât mai actualizate și soluții mai rapide la situațiile pe care le întâmpină clienții.

Black Friday eMag 2022. Livrarea comenzilor de Black Friday până pe 25 noiembrie. De asemenea cu ajutorul infrastructurii easybox dezvoltate de Sameday, care a ajuns la peste 3.600 de unități și a firmelor de curierat, eMAG este pregătită să asigure livrarea tuturor comenzilor până pe 25 noiembrie. În București, eMAG estimează că aproape 40.000 de colete vor ajunge la easybox în seara de Black Friday, chiar pe 11 noiembrie.

În ziua de Black Friday, pentru a le da clienților posibilitatea de a se bucura de oferte fără grija costului de transport, eMAG oferă patru vouchere în valoare de 25 de lei în cele patru aplicații de ecommerce, eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful celor care cumpără un abonament Genius între 7 și 13 noiembrie. Astfel costul abonamentului pe un an de zile este zero.
De asemenea clienții au la dispoziție soluții de plată flexibile și pot achita în patru rate prin contul eMAG/My Wallet la ​produsele pe care le achiziționează în ziua de Black Friday pentru un milion de clienți, dar și soluții de finanțare cu până la 40 de rate fără dobândă prin cardurile bancare.

Black Friday eMag 2022. 1,5 milioane de oferte, reduceri de peste 360 de milioane de lei:

·         160.000 de electrocasnice mici  

·         60.000 de televizoare 

·         205.000 de smartphone-uri și gadget-uri 

·         40.000 de laptopuri 

·         60.000 de frigidere și mașini de spălat 

·         350.000 de produse fashion  

·         1,5 milioane de scutece 

·         150.000 de jocuri și jucării 

·         300.000 de produse pentru casă și grădină 

·         60 de tone de cafea 

·         120.000 de sticle cu băuturi alcoolice 

Produse speciale

·         Peste 24.000 de nopți de cazare în România 

·         Mașini, velier și motocicletă în valoare de peste 7,5 milioane de euro 

·         Peste 10 kg de aur 

·         Peste 58 de tone de carne de porc 

·         Servicii medicale- abonamente, screening și analize 

·         2.500 de vouchere cu reducere de 50% la bilete de avion 

·         Ceasuri și bijuterii de lux 

Black Friday 2022. Românii, sceptici cu privire la corectitudinea ofertelor
Opt din zece români se aşteaptă să găsească produse reduse cu cel puţin 30%, de „Black Friday” sau „Cyber Monday”, iar la nivel european majoritatea consumatorilor consideră că brandurile trişează cu ocazia celor două evenimente din an cu cele mai importante discounturi, arată un studiu realizat de Revolut şi Dynata.

Potrivit cercetării, publicată luni, în Europa există un scepticism faţă de corectitudinea ofertelor şi promoţiilor din timpul acestor evenimente comerciale. Astfel, majoritatea respondenţilor din Europa consideră că brandurile trişează de „Black Friday” şi „Cyber Monday” (64%), în timp ce 36% spun că nu s-au întâlnit niciodată cu oferte înşelătoare.

Black Friday 2022 Fashion Days. Oferte fabuloase de luni, 7 noiembrie. Lista de preţuri şi detaliul care îţi aduce extrareduceri de 10%
În acest context, românii sunt, de departe, cei mai sceptici în privinţa corectitudinii ofertelor, iar aproape două treimi (63%) dintre respondenţi sunt de părere că brandurile trişează de „Black Friday” şi se declară în favoarea verificării ofertelor. Totodată, 21% spun că această tactică este „parte a jocului” şi nu se arată deranjaţi de aceasta. În schimb, 16% dintre cei chestionaţi recunosc faptul că nu au întâlnit niciodată oferte înşelătoare de „Black Friday”.

În topul scepticilor, românii sunt urmaţi de lituanieni (80% dintre aceştia spun că au întâlnit oferte îndoielnice sau au fost păcăliţi) şi francezi (65%).

La polul opus se află germanii – 61% dintre respondenţi spun că practicile incorecte sunt rare de „Black Friday” şi „Cyber Monday”. Cu toate acestea, după intrarea în vigoare a Directivei Europene Omnibus, este de aşteptat ca aceste situaţii să fie tot mai puţine.

În ceea ce priveşte ofertele de „Black Friday”, doar italienii sunt tot atât de hotărâţi ca românii în a profita de ofertele cu reduceri (80%), în timp ce lituanienii (39%) şi germanii (54%) sunt cei mai reţinuţi în a face cumpărături cu această ocazie. La nivel european, şase consumatori din zece se declară interesaţi de evenimente comerciale, precum „Black Friday” şi „Cyber Monday”, chiar dacă de luni bune Europa se confruntă cu o inflaţie galopantă şi se vorbeşte tot mai des de recesiune economică, notează sursa citată.

În ciuda contextului economic dificil, 23% dintre respondenţii români au aşteptări foarte ridicate şi speră să găsească produse reduse cel puţin la jumătate de preţ. Totuşi, majoritatea consumatorilor ar fi satisfăcuţi de ofertele de „Black Friday” dacă ar beneficia de o reducere a preţului cu cel puţin 30% (78% dintre respondenţi).

Cei mai optimişti sunt cumpărătorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, care speră să găsească reduceri cu peste 50% (28,3%) şi cei din Muntenia (25%). Consumatorii din generaţia Z par cei mai dispuşi să ia în calcul şi discounturi mai modeste, de 10-20% (7% dintre respondenţi, cel mai mare scor între toate segmentele de vârstă), dar şi cei din vestul României (6%).

Conform studiului de specialitate, cei mai mulţi dintre cumpărătorii români şi-au făcut planul de a achiziţiona mai ales online, iar şapte din zece respondenţi au indicat platformele de e-commerce preferate sau site-urile/aplicaţiile în general ca fiind locul de unde vor să cumpere de „Black Friday”. Totuşi, 14% dintre consumatori sunt pragmatici şi spun că vor face cumpărături atât din online, cât şi din magazinele fizice, dacă ofertele sunt avantajoase. Din acest punct de vedere, femeile sunt mai dispuse să urmărească toate opţiunile (16%) faţă de bărbaţi (12%), deşi, pentru ambele sexe, cumpărăturile online sunt pe primul loc între modalităţile de a face achiziţiile (64% pentru femei, 74% pentru bărbaţi).

Raportat la interesul consumatorilor români, aceştia se orientează, şi anul acesta, către electronice şi electrocasnice (57%), îmbrăcăminte/ încălţăminte şi accesorii (20%) şi decoraţiuni şi mobilă (5,4%). De asemenea, 7% dintre respondenţi spun că nu au planuri şi că aşteaptă doar să vadă ofertele pentru a lua o decizie de achiziţie.

Top 3 cele mai dorite categorii de bunuri rămâne neschimbat în cazul femeilor (46% electrocasnice, 27% îmbrăcăminte, 7,4% mobilă), dar se modifică în cazul bărbaţilor (68% electrocasnice, 12% îmbrăcăminte, 4% bunuri de larg consum). Categoria de vârstă 35-44 de ani este cea mai interesată să cumpere aparatură electronică şi electrocasnice (64%), care este la mare căutare şi printre respondenţii din regiunea de sud-est a ţării (60,4%). Cel mai puţin interesaţi de această categorie de bunuri par a fi seniorii (peste 65 de ani, cu 49%) şi consumatorii din nord-estul ţării (50,4%).

Referitor la comportamentul financiar asociat achiziţiilor de „Black Friday”, studiul arată că românii dau dovadă de mai multă cumpătare şi 46% declară că vor cumpăra doar ceea ce îşi permit şi că vor achita cu banii din contul curent. Reprezentanţii segmentului 18-24 de ani (55%) susţin că nu se vor întinde mai mult decât îşi permit, dar şi consumatorii din vestul ţării (54%). În acelaşi timp, 22% dintre respondenţi sunt dispuşi să utilizeze carduri de credit pentru a plăti cumpărăturile de „Black Friday”, iar bărbaţii (25%) ar apela la acest mijloc de plată mai mult decât femeile (20%).

Totodată, doi români din zece declară că au pus bani deoparte pentru a profita de acest moment, iar categoria de vârstă care arată cel mai responsabil comportament este 25-34 de ani, 29% indicând că au economisit în acest scop. Pe acest fond, bucureştenii par a fi cel mai puţin prevăzători, doar 14% având resurse suplimentare pentru cumpărăturile de „Black Friday”, iar cei din sudul ţării – Muntenia – preferă să se pregătească din vreme (26%).

Datele Revolut (agregate şi anonimizate) relevă că, de „Black Friday 2021”, clienţii au preferat să achiziţioneze produse din categoria electronicelor, computerelor şi laptopurilor de la comercianţi locali sau de la retaileri de haine şi vestimentaţie, precum – emag.ro, Altex, Fashiondays, dar şi de la supermarketuri ca Lidl, sau benzinării. Anul trecut, peste 3,17 milioane de euro au fost cheltuiţi în magazinele de electronice şi electrocasnice, în perioada 12-14 noiembrie, iar către primii cinci comercianţi (emag.ro, Mega Image, Lidl, Profi, OMV) s-au înregistrat plăţi în valoare totală de 4,13 milioane euro, cu Revolut.

Studiul Revolut şi Dynata a fost realizat, în octombrie 2022, pe un eşantion de 8.000 de consumatorii din Europa, din care o mie de români.

Revolut a fost lansată, în 2015, în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienţi din lume, din care mai mult de două milioane din România, folosesc serviciile Revolut pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacţii pe lună.

Opt români din 10 au intenţia de a face cumpărături de Black Friday 2022

8 români din 10 au intenţia de a face cumpărături de Black Friday şi tot atâţia consumatori se aşteaptă ca ofertele de discount să fie de cel puţin 30% din preţul iniţial, potrivit unui studiu realizat de Revolut şi Dynata, în octombrie 2022, printre consumatorii din Europa, inclusiv România.

Potrivit studiului, doar italienii sunt tot atât de hotărâţi ca românii în a profita de ofertele de Black Friday (80%), în timp ce lituanienii (39%) şi germanii (54%) sunt cei mai reţinuţi în a face cumpărături cu această ocazie. La nivel european, şase consumatori din zece se declară interesaţi de evenimente comerciale precum Black Friday şi Cyber Monday, chiar dacă de luni bune Europa se confruntă cu o inflaţie galopantă şi se vorbeşte tot mai des de recesiune economică.

Totodată, un curent de scepticism faţă de corectitudinea ofertelor şi promoţiilor din timpul acestor evenimente comerciale se manifestă printre consumatorii europeni.

Majoritatea respondenţilor din Europa consideră că brandurile trişează de Black Friday şi Cyber Monday (64%), în timp ce 36% spun că nu s-au întâlnit niciodată cu oferte înşelătoare. Românii sunt, de departe, cei mai sceptici în privinţa corectitudinii ofertelor. 63% dintre respondenţii români consideră că brandurile trişează de Black Friday şi se declară în favoarea verificării ofertelor, în timp ce 21% spun că această tactică este ”parte a jocului” şi nu se arată deranjaţi de ea. Doar 16% dintre respondenţi recunosc că nu au întâlnit niciodată oferte înşelătoare de Black Friday.

În topul scepticilor, românii sunt urmaţi de lituanieni (80% dintre aceştia spun că au întâlnit oferte îndoielnice sau au fost păcăliţi) şi francezi (65%). Cei mai siguri de corectitudinea brandurilor şi a comercianţilor sunt germanii – 61% dintre respondenţi spun că practicile incorecte sunt rare de Black Friday şi Cyber Monday. Cu toate acestea, după intrarea în vigoare a Directivei Europene Omnibus , este de aşteptat ca aceste situaţii să fie tot mai puţine.

În contextul economic dificil, 23% dintre respondenţii români au aşteptări foarte ridicate şi speră să găsească produse reduse cel puţin la jumătate de preţ. Totuşi, majoritatea consumatorilor ar fi satisfăcuţi de ofertele de Black Friday dacă ar beneficia de o reducere a preţului cu cel puţin 30% (78% dintre respondenţi). Cei mai optimişti sunt cumpărătorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, care speră să găsească reduceri cu peste 50% (28,3%) şi cei din Muntenia (25%). Consumatorii din generaţia Z par cei mai dispuşi să ia în calcul şi discount-uri mai modeste, de 10-20% (7% dintre respondenţi, cel mai mare scor între toate segmentele de vârstă), dar şi cei din vestul României (6%).

Cei mai mulţi dintre cumpărătorii români şi-au făcut planul de a achiziţiona mai ales online. 7 din 10 respondenţi au indicat platformele de e-commerce preferate sau site-urile/ aplicaţiile în general ca fiind locul de unde vor să cumpere de Black Friday. Totuşi, 14% dintre consumatori sunt pragmatici şi spun că vor face cumpărături şi din online şi din magazinele fizice, dacă ofertele sunt avantajoase. Din acest punct de vedere, femeile sunt mai dispuse să urmărească toate opţiunile (16%) faţă de bărbaţi (12%), deşi, pentru ambele sexe, cumpărăturile online sunt pe primul loc între modalităţile de a face achiziţiile (64% pentru femei, 74% pentru bărbaţi).

Interesul consumatorilor români se orientează, şi anul acesta, mai ales către electronice şi electrocasnice (57%), îmbrăcăminte/ încălţăminte şi accesorii (20%) şi decoraţiuni şi mobilă (5,4%). Există, totuşi, şi un procent de 7% dintre respondenţi care spun că nu au planuri şi aşteaptă doar să vadă ofertele pentru a lua o decizie de achiziţie.

Top 3 cele mai dorite categorii de bunuri rămâne neschimbat în cazul femeilor (46% electrocasnice, 27% îmbrăcăminte, 7,4% mobilă), dar se modifică în cazul bărbaţilor (68% electrocasnice, 12% îmbrăcăminte, 4% bunuri de larg consum). Categoria de vârstă 35-44 de ani este cea mai interesată să cumpere aparatură electronică şi electrocasnice (64%), care este la mare căutare şi printre respondenţii din regiunea de sud-est a ţării (60,4%). Cel mai puţin interesaţi de această categorie de bunuri par a fi seniorii (peste 65 de ani, cu 49%) şi consumatorii din nord-estul ţării (50,4%).

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
ȘOC pentru Elena Udrea. Decizia luată la închisoare. Nu îi vine să creadă că e real
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie. Mesaj important pentru români
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă suplimentară în România. Decizia pe care nimeni n-o înțelege. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Angajații vor primi câte 200 de lei pe zi de la 1 ianuarie 2025! Cine va primi acești bani
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Germania în căutare de răspunsuri după atacul cu mașina de la târgul de Crăciun din Magdeburg
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii