Blaga: Antonescu s-ar cere dat afară de la guvernare

Liderul PNL, Vasile Blaga, spune că propunerea parlamentarilor PNL privind alegerea primarilor şi a preşedinţilor CJ demonstrează că "Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare pentru că liberalii ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară", informează Mediafax.
Romania TV
28 sept. 2013, 12:06
Blaga: Antonescu s-ar cere dat afară de la guvernare

Liderul PNL, Vasile Blaga, a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre propunerea parlamentarilor PNL referitoare la alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene şi a apreciat că „Antonescu şi-a schimbat strategia”.

„E clar că domnul Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare şi nu să plece de la guvernare. Dacă vă uitaţi în analize, situaţia este simplă. Există un segment de 18 – 20 la sută dintre cei care susţin USL, USL-ul ca entitate, şi nu partidele din USL. Şi ei s-ar cam cere afară de la guvernare, pentru că ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară, după ce vor fi plătit costurile iernii. Promisiunile electorale nu plătesc facturile, le vor plăti românii”, a declarat Blaga.

El a spus că liberalii sunt „cei mai mari beneficiari ai actualului sistem de vot”, iar de aceea este clar că şi-au schimbat strategia şi au venit cu această propunere.

„Dacă nu candidau în USL şi nu era ales din primul tur de scrutin preşedintele Consiliului Judeţean, nu luau atâtea preşedinţii de consilii judeţene pentru că-i băteam de-i rupeam. Aşa au beneficiat în USL, au negociat bine, bravo lor, şi s-au trezit cu 14 preşedinţi de consilii judeţene”, a mai afirmat Blaga.

Potrivit acestuia, PDL îşi doreşte „un cod electoral”, în care să fie stabilite toate aspectele legate de toate ciclurile electorale, urmând a-şi clarifica poziţia cu privire la propunerea parlamentarilor PNL luni, după întrunirea Colegiului Naţional Director.

Parlamentarii PNL – 63 de senatori şi deputaţi – propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!