Blaga: Argumentele USL în favoarea validării referendumului sunt „puerile”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că argumentele invocate de USL în favoarea validării referendumului sunt "puerile" şi a cerut USL să respecte legile şi Constituţia, să înţeleagă voinţa electoratului. 
Romania TV
31 iul. 2012, 09:57
Blaga: Argumentele USL în favoarea validării referendumului sunt

Întrebat înaintea şedinţei BPN al PDL despre faptul că USL va cere CC validarea referendumului pe motiv că numărul de cetăţeni cu drept de vot ar fi mai mic, Blaga a răspuns: „Eu rog USL ca măcar în ceasul al doisprezecelea să înţeleagă voinţa electoratului şi să respecte legile şi Constituţia. Pot să văd că liderii USL, domnul Ponta, domnul Antonescu, sunt într-o mare dificultate şi că unii foarte apropiaţi lor din propriile partide fac cele mai năstruşnice declaraţii vizavi de ce ar trebui luat în considerare de Curtea Constituţională. Doar un singur lucru trebuie luat cu adevărat în seamă: voinţa poporului”.

În privinţa numărului de cetăţeni români luaţi în calcul la referendum, Blaga a spus că datele actuale ale recensământului vor fi validate, conform calendarului, în 20 septembrie, trimestrul al treilea, 2013.

El a adăugat că, în condiţii absolut corecte, ministrul de Interne a transmis înainte de referendum BEC şi CC numărul de alegători români înscrişi în liste.

Întrebat în legătură cu faptul că USL ar cere CC validarea referendumului şi pe motiv că PDL a boicotat referendumul, Blaga a spus: „Pueril, pueril”. El a adăugat că PDL a făcut presiuni ca legea să fie respectată şi ca regulile să nu fie schimbate în timpul jocului, arătând că ordonanţele privind referendumul şi limitarea atribuţiilor CC au fost neconstituţionale.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat, marţi, când a sosit la sediul său de campanie, ce părere are despre documentul pe care USL îl pregăteşte pentru a-l trimite la CC în legătură cu referendumul, el răspunzând: „E dreptul lor”.

Traian Băsescu a refuzat să facă alte comentarii.

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că un grup de jurişti ai USL lucrează la un document pe care să îl trimită CC şi în care să explice de ce ar trebui validat referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

„Un grup de jurişti din cadrul USL lucrează la un document care să explice foarte bine situaţia pe care noi o considerăm ca fiind corectă, constituţională şi legală de validare a referendumului”, a mai susţinut deputatul PNL.

Nicolăescu a menţionat că documentul USL va fi transmis Curţii Constituţionale în momentul în care şi Biroul Electoral Central va transmite rezultatul final al referendumului de duminică. El a refuzat că explice dacă documentul USL va înainta CC o sesizare, un punct de vedere sau o scrisoare deschisă în ceea ce priveşte validarea referendumului.

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că referendumul trebuie validat de CC în condiţiile în care electoratul real al României este de 15-16 milioane, iar cei nouă milioane prezenţi reprezintă peste 60% din populaţie.

Potrivit lui Iliescu, Curtea Constituţională trebuie să ia în calcul şi boicotul la care au recurs Traian Băsescu şi PDL, apreciind ca fiind „o ruşine” faptul că preşedintele suspendat a apelat la acest lucru în condiţiile unei confruntări electorale care îl viza direct.

Fostul şef de stat a spus că CC trebuie să ia în considerare aceste elemente obiective şi să se consulte cu specialiştii de la INS, având în vedere că datele despre populaţia cu drept de vot nu sunt actualizate.

DailyBusiness
Ofertă imbatabilă. Cum arată garsonieră din România care a fost scoasă la vânzare cu prețul de 5.000 de euro
Spynews
Ionela de la Mireasa, sezonul 10, răsfățată de soțul ei, Robert. Cei doi îndrăgostiți vor deveni părinți pentru prima dată anul acesta 
Bzi.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail
Fanatik.ro
Ei sunt bugetarii care primesc 15% în plus la salariu. Banii intră direct pe card începând din februarie
Capital.ro
România, ZERO șanse. Călin Georgescu va da ordinul de neimaginat. Ne va costa TOTUL
Playtech.ro
Ce este bine să faci cu apa sfințită de Bobotează imediat ce ajungi acasă. Sfatul preoților pentru credincioși
DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Adevarul
Ce este metapneumovirusul, boala care a speriat China. Epidemiolog român: „E posibil să fi ajuns și la noi, dar nu știm nimic oficial”
wowbiz.ro
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
Spynews
Visezi să mergi în Thailanda și să participi la ceremonia elefanților? O turistă de 22 de ani a murit în timp ce interacționa cu un animal
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de vreme rea în mai multe zone din țară
Evz.ro
Obsesia secretă a lui Reghecampf. Anamaria Prodan l-a dat de gol
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
FOTO. Imagini cu Maria, noua bombă sexy a fotbalistului de 300.000.000 de euro
kanald.ro
Data se modifică. Când vor intra pe card pensiile din luna ianuarie 2025. Anunțul făcut de autorități
Cancan.ro
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Decizia CCR, „ o lovitură de stat strigătoare la cer”
StirileBZI
Cu cât vor crește facturile la curent și gaze în 2025. Ce anunț a făcut Ministerul Energiei
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale băiatului înjunghiat în fața mănăstirii din Ieud. Daniel avea doar 23 de ani și era frizer
substantial.ro
Descoperire: Un virus comun ar putea contribui la Alzheimer
MediaFlux
PACE în UCRAINA! ZELENSKI, discuții cu TRUMP și PUTIN
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cultura muncii în România: între sărbători legale și „cheful de muncă”