Blaga: Discutăm luni în BPN despre cazurile unor colegi, dar nu avem ca ţintă excluderile

Vasile Blaga a declarat, vineri, că în şedinţa de luni a BPN vor fi discutate cazurile unor membri ai partidului care au criticat formaţiunea, spunând că nu există o "listă de excluderi" şi că nu îşi doreşte să plece nimeni din PDL, însă este "deranjat de denigrări".
Romania TV
31 mai 2013, 13:15
Blaga: Discutăm luni în BPN despre cazurile unor colegi, dar nu avem ca ţintă excluderile

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează propunerile de excludere a unor membri ai PDL, Vasile Blaga a spus că nu este deranjat când cineva are critici, dar că este deranjat de „denigrări”.

„Nu avem listă de excluderi. Pot să îi înţeleg pe unii colegi că sunt supăraţi, dar PDL este în plin proces de reconstrucţie, e mult de lucru pentru reconstrucţie în teritoriu şi a mesajului. Observ colegi din partid care, în loc să se lupte cu USL, permanent atacă partidul folosind aceeaşi retorică ca şi USL. Alţi colegi văd rău că PDL îl atacă pe preşedinte, dar noi nu l-am atacat, doar am avut viziuni diferite despre comasarea terenurilor. Nu mă deranjează nimeni care are critici la adresa partidului, dar denigrările ne deranjează. Luni, la BPN, discuţii despre activitatea unor colegi este clar că o să avem, dar nu avem ţintă excluderile, dar nu ştiu cum se vor finaliza discuţiile şi unde se va ajunge, pentru că suntem un partid democratic care trebuie să discutăm în interior. (…) Eu nu doresc să plece nimeni din PDL. Este mult de lucru şi mă aştept ca toată lumea să participe la acest efort”, a spus Blaga.

CITEŞTE ŞI: PDL pregăteşte primul val de EXCLUDERI: „Preda, Voinescu, Baconschi şi Funeriu trebuie daţi afară”

Liderul PDL a susţinut, referindu-se la Cristian Preda, că acesta critică PDL şi pe cine l-a condus „din prima zi în care a fost ales europarlamentar”.

„Pe mine nu mă deranjează criticile. Ultima critică este guvernul din umbră. Nu îl voi desemna eu, ci partidul. Cred că luni vom discuta acest caz”, a subliniat Vasile Blaga.

Întrebat ce îi reproşează lui Teodor Baconschi, liderul PDL a spus că încearcă să fie foarte elegant şi i-a transmis că nu crede că acesta este în situaţia „să declare PDL o adunătură de putregai şi de a da lecţii de morală”.

„Dimpotrivă, vreo şase luni, vorba cuiva din partid, ciocul mic”, a adăugat Blaga.

Vasile Blaga a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere a Departamentului de administraţie publică, locală şi centrală, justiţie, siguranţă naţională al PDL pe tema regionalizării şi a revizuirii Constituţiei.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu declara, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL. Între timp, Daniel Funeriu a demisionat din PDL.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a apreciat că ar fi „absurd” ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid, dar, în ceea ce îi priveşte pe Teodor Baconschi şi pe Cristian Preda, ea spune că aceştia nu critică, ci denigrează partidul, fiind mult mai „fioroşi” cu PDL decât cu USL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spunea, joi, că există „colegi din partid” care atacă PDL folosind „aceeaşi retorică la fel ca USL”, adăugând că aceste cazuri vor fi discutate în structurile formaţiunii, însă nu a dorit să spună numele celor care vor fi în discuţie sau posibilele sancţiuni.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin care te ajută să ai oase sănătoase. Îl găsești ușor în comerț și e bombă de vitamine
Capital.ro
Dezvăluire cumplită despre Traian Băsescu. Suferința fost mare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Menții răcoare în casă pe caniculă. Cum poți face economie în portofel
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore
Capital.ro
Bani pentru FEMEILE din România. 4 septembrie, data limită la dosar. Mii de euro de persoană
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
O cină de stat pentru regele Charles al III-lea a costat aproape 500.000 de euro, contribuind la deficitul bugetar al Franței
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?