„Mă aşteptam ca oamenii din conducerea partidului să fi fost deja la Reşiţa. Eu, dacă eram secretar general, aşa aş fi procedat. Nu trebuie să stai în birouri în Bucureşti în situaţia în care îţi pleacă din partid un prim-vicepreşedinte, preşedinte de organizaţie şi de Consiliu Judeţean. Sunt acolo (în Caraş-Severin – n.r.) nu mai puţin de trei parlamentari şi de 42 de primari şi trebuia discutat cu ei, pentru că am convingerea că nu toţi îl vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Şi, atunci, sigur, trebuia să aibă loc o discuţie imediată. Eu deja aş fi avut-o, astfel încât să avem o structură intermediară care să se ocupe de alegeri şi, sigur, după alegerile locale să discutăm pentru a avea o construcţie la Caraş-Severin”, a spus Vasile Blaga, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea,
Întrebat dacă estimează că vor avea loc şi alte „dezertări” din partid, Blaga a răspuns că nu crede în eventualitatea unor noi plecări, dar a adăugat că şi conducerea partidului trebuie să îşi „reevalueze activitatea”.
„Evident că fiecare dintre noi şi, în special, cei care conduc partidul trebuie să-şi reevalueze activitatea, pentru că nu este greu de înţeles că peste o astfel de situaţie nu treci cu două-trei declaraţii publice”, a spus Blaga.
De asemenea, întrebat cum apreciază declaraţiile lui Emil Boc în legătură cu plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid, Blaga a arătat că, deşi nu aprobă gestul acestuia, nici nu este de acord cu „formula” prin care preşedintele PDL l-a făcut „în fel şi chip” pe fostul prim-vicepreşedinte.
„Sorin Frunzăverde a fost un om foarte important în PDL. Deci, de-aici şi până la a-l face în fel şi chip este un drum lung şi nu cred că a fost cea mai bună formulă a domnului preşedinte. Sigur, eu pot să înţeleg supărarea domnului preşedinte, dar să nu uităm că dumnealui a negociat intrarea în BPN a domnului Sorin Frunzăverde ca prim-vicepreşedinte. Nu cu mine s-a negociat„, a spus Blaga.
Întrebat în ce măsură consideră că PDL ar avea nevoie de un congres extraordinar care să consacre o nouă conducere a partidului, Blaga a afirmat că acesta „i-ar interesa pe militanţi”, dar nu ar fi oportun înaintea alegerilor locale.
„Nu cred că trebuie să ajungem până acolo, cu un congres în preajma alegerilor locale. Până la urmă, sigur, asta i-ar interesa pe militanţii noştri, dar ar fi puţin interesant pentru populaţie. Populaţia ar fi interesată de analizarea ofertelor politice pentru conducerea administraţiilor publice locale. Asta e agenda populaţiei şi va fi tot mai accentuată după Paşti. Deci nu cred că ar fi nevoie de un congres în acest moment. Sigur, putem ajunge la formule mai consistente pentru coordonarea alegerilor locale”, a afirmat Vasile Blaga.
Blaga a mai spus că „avea cunoştinţă” încă de luni dimineaţă despre decizia lui Sorin Frunzăverde de a pleca din PDL. Întrebat cum comentează declaraţia lui Frunzăverde potrivit căreia România este „stat poliţienesc”, Blaga a spus că această afirmaţie „este exagerată”.
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL.
Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, că Sorin Frunzăverde „a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi”, primul aflându-se scris chiar în imnul partidului, respectiv „Vântul bate, apa trece, pietrele rămân”.
„Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul este chiar în imnul partidului şi spune: «Vântul bate, apa trece, pietrele rămân»”, a spus Boc.
El a adăugat că pedeliştii nu trădează acest crez, iar, „dacă îl trădează, soarta lor trece în uitarea istoriei”.
Emil Boc a precizat că pedeliştii mai au un crez nescris, respectiv „casa părintească nu se vinde niciodată”, preşedintele PDL adăugând că „un pedelist adevărat nu îşi vinde sufletul”.