Înainte de a se prezenta în faţa procurorilor, Blejnar a declarat jurnaliştilor prezenţi că va depune o cerere procurorilor pentru a fi înştiinţat asupra învinuirilor care i se aduc.
„Voi depune o solicitare scrisă prin care voi cere procurorului de caz să-mi fie prezentate învinuirile care îmi sunt aduse, ferm şi clar, ca să ştiu cum mă apăr şi ce motivaţii aduc în faţa procurorilor. Am făcut acest demers din respect pentru justiţie şi pentru a putea răspunde la orice întrebare pentru clarifica acest caz şi pentru a demonstra că nu am nicio implicare în acest caz şi nu sunt vinovat cu absolut nimic”, a declarat Sorin Blejnar.
Întrebat dacă avea legături cu persoanele incriminate în dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere din postura de director al ANAF, Blejnar a răspuns că singura legătură pe care ar fi putut să o aibă cu un contribuabil ar fi fost dacă acesta s-ar fi înscris într-o audienţă.
La ieşirea din sediul DNA, Blejnar a afirmat că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştiinţă faptul că procurorii i-au prelungit acestuia interdicţia de a părăsi ţara pentru încă 22 de zile.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit din mai 2011 până în iulie 2012 un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.
Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.
În acelaşi dosar, au fost emise mandate de arestare în lipsă pentru fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş şi Mihai Gulea, în timp ce Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdicţie de a părăsi ţara.