Lumea muzicii populare din România este în doliu, după ce un renumit artist s-a stins din viață la doar 48 de ani. „Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre”, a scris o interpretă în urma tragicului eveniment.
Doliu în muzica populară. Un îndrăgit instrumentist din Banat a murit la doar 48 de ani
Este vorba despre regretatul instrumentist Costel Florea „Pițigoi”. Potrivit informațiilor transmise de interpreta de muzică populară Ramona Vița, acesta a murit la doar 48 de ani.
A murit la doar opt luni după nepotul său. Regretatul Costel Florea a murit la doar opt luni după ce nepotul său și-a pierdut viața într-un accident rutier.
La momentul respectiv, printre cei care au transmis mesaje de condoleanțe familiei s-a numărat și Ioan Benga. Acesta este managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin. La momentul respectiv, printre cei care au transmis mesaje de condoleanțe familiei s-a numărat și Ioan Benga. Acesta este managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin.
Doliu în lumea lăutarilor. Era sufletul tarafului „Rapsozii Gorjului“
„Azi bat doar clopotele, inima lui Costel Florea (Pițigoi) s-a oprit, fluierul și saxofonul lui nu vor mai scoate acele sunete extraordinare. Suntem alături de soția lui și cei doi fii la pierderea prematură a unui OM de o calitate umană dumnezeiască.
Pe scaunul tău de la Orchestra ,,Virtuozii Semenicului” vor sta mereu doar doinele, jocurile de doi, ardelenele și sufletul tău frumos de bun coleg și de mare ,,bănățean”. Azi ai plecat în ceruri la îngeri, care te vor aprecia mai mult decât noi pământenii”, a transmis managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin, prof. Ioan Benga.
„Dragi colegi de cântec și lume bună, cu nemărginită durere și profund regret vă anunțăm că bunul și neprețuitul nostru Costel Pițigoi a încetat din viață. Fie ca Dumnezeu să îl primească în împărăția lui! Cu scuzele de rigoare, mai multe nu putem spune. Nu numai cuvintele, dar până și gândurile ne sunt inundate în lacrimi. Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre! Sincere condoleanțe tuturor acelora care l-au apreciat și iubit cu adevărat. Nu știu cum va fi de acum înainte fără tine, când doina ta dulce nu se va mai auzi”, a transmis Ramona Vița pe pagina sa de Facebook.
Drama familiei este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu opt luni, a murit și nepotul instrumentistului, fiul surorii sale, într-un accident de circulație. „Azi bat doar clopotele, inima lui Costel Florea (Pițigoi) s-a oprit, fluierul și saxofonul lui nu vor mai scoate acele sunete extraordinare. Suntem alături de soția lui și cei doi fii la pierderea prematură a unui OM de o calitate umană dumnezeiască. Pe scaunul tău de la Orchestra ,,Virtuozii Semenicului” vor sta mereu doar doinele, jocurile de doi, ardelenele și sufletul tău frumos de bun coleg și de mare ,,bănățean”. Azi ai plecat în ceruri la îngeri, care te vor aprecia mai mult decât noi pământenii”, a transmis prof. Ioan Benga, managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin.
Un mare artist al saxofonului, Costel Florea, din Timișoara, a plecat să cânte îngerilor din cer. ”Încă o nestemată a plecat în ceruri să îl încânte pe Dumnezeu, odihnă veșnică, maestre Costel Florea”, este mesajul prietenilor.
”Nu îmi găsesc cuvintele să anunț plecarea așa de repede dintre noi a prietenului și colegului meu, Costel Florea Pițigoi. Îngerii să vegheze drumul tău lin către cer !!! Dumnezeu să-l odihnească în pace !!!!”, transmite Cornel Nicolae.
Un bun suflător, bun de tot! Vă port o mare stimă și respect! – este mesajul lui Ionuț Orga!
”Da, vrăjitorul saxofonului!”, confirmă și Adelin. ”Un mare, mare muzicant…. și un om deosebit!”, adaugă Dănuț.
”Dumnezeu să îi odihnească în pace sufletul! Sincere condoleanțe familiei”, este mesajul lui Munteanu Gheorghe.
”Dumnezeu să te odihnească în pace și în lumină, maestre Costel Florea! De acum o să le cânți îngerilor..!”, a transmis și Roxana.
Costel Florea cunoscut în lumea muzicală drept Costel Pițigoi, s-a născut la Armeniș, pe 29 octombrie 1973, a urmat școala la Orșova iar încă din primii ani de învățătură s-a îndrăgostit de saxofon, instrument pe care nu doar că l-a îndrăgit și valorificat, ci l-a ridicat pe cele mai înalte culmi ale cântecului, în nenumăratele sale partituri, fie că ne amintim de interpretări solistice, duete sau cele orchestrale, cu Virtuozii Semenicului, acolo unde a avut o bună colaborare cu colegii săi Petrică Vița, Toma Tudor și toți ceilalți.