BLOCAJ în Comisia Juridică în cazul Dan Şova din cauza absenţei unui senator UDMR

Senatorii jurişti nu au reuşit, marţi, tranşeze cazul Dan Şova. La votul pe proiectul de hotărâre referitor la modul în care trebuie aplicată decizia CCR, s-a înregistrat egalitate: 5 - 5. Blocajul a fost cauzat din cauza absenţei reprezentantului UDMR, cel care putea da votul decisiv, acesta absentând de la şedinţă. 
Iulian Tudor
02 iun. 2015, 08:26
BLOCAJ în Comisia Juridică în cazul Dan Şova din cauza absenţei unui senator UDMR

Comisia Juridică nu a putut adopta un proiect de hotărâre în cazul Şova, fiind înregistrate cinci voturi „pentru” propunerea  de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive şi cinci voturi „împotrivă”.

„Cu toate acestea, pentru că Biroul Permanent ne-a cerut să transmitem un punct de vedere pentru a avea ce discuta în plen, vom trimite BP proiectul dezbătut astăzi (…) Vom consemna şi rezultatul votului”, a anunţat preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc,

Votul a fost secret la cererea membrilor PSD ai Comisiei Juridice. „Senatul încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan Coman în dosarul nr 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie”.”, se arată în proiectul de hotărâre care nu a putut fi adoptat de Comisie. 

Adoptarea proiectului a stat în votul reprezentatului UDMR. Senatorul UDMR, Pataki Csaba, nu a venit la şedinţa Comisiei Juridice, astfel că scorul de 5 la 5 a fost înregistrat în baza voturilor PSD şi PNL: cei cinci senatori liberali au votat „pentru”, cei patru de la PSD, plus unul de la UNPR, au votat „împotrivă”.

Președintele Comisiei Juridice a precizat că senatorul UDMR, Pataki Csaba ar fi putut să încline balanța într-un fel sau în altul.

Un singur om daca mai aveam ajungeam la o concluzie. Din lipsa de cvorum a trebuit sa suspend sedinta. Sper ca Biroul Permanent sa decida (…) Nu stiu de ce a lipsit colegul de la UDMR.Nu stiu cum ar fi votat, dar un vot putea inclina balanta, intr-o parte sau in alta. Acest proiect presupune ce este evident pentru toata lumea: PSD nu stie ce tertipuri poate sa mai foloseasca pentru a amana votul. Plenul Senatului poate sa decida si fara o hotarare a Comisiei Juridice”, a precizat Cătălin Boboc, la finalul ședinței Comisiei Juridice din Senat.

La ultima şedinţă a Comisiei Juridice în care s-a discutat cazul Şova, acelaşi repreznetat al UDMR a făcut posibil să nu se tranşeze o soluţie. Senatorul a plecat din sală înaintea votului.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a analizat motivarea deciziei Curții și, deși în urma discuțiilor s-au desprins două variante de lucru, niciuna dintre acestea nu a putut fi adoptată prin vot, astfel că punctul de vedere înaintat conducerii Senatului a cuprins atât propunerea PNL, cât și pe cea a PSD.

Citeşte şi: CAZUL DAN ŞOVA, din nou pe masa senatorilor jurnalişti. Ce decizie se va lua

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu declara, săptămâna treuctă că, în condiţiile în care, Comisia juridică nu va veni cu „o propunere articulată”, cazul Şova va fi discutat şi tranşat în plen.

De peste două luni, senatorii nu au reuşit să ia o hotărâre validă şi constituţională în privinţa interpretării votului dat în plenul Senatului, în data de 25 martie, referitoare la cererea procurorilor de reţinere şi arestare preventivă a senatorului PSD Dan Şova.

Citeşte şi: Victor Ponta: Dacă Dragnea era achitat, cred că acum judecătoarele erau arestate. Ce spune despre cazul Şova

 


 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'