Potrivit unui comunicat al MS transmis luni AGERPRES, odată suspendat blocul operator aseptic, cazurile care ar fi fost tratate aici vor fi redirecționate către alte spitale.
„Măsura intră în vigoare pe 18 iulie, pentru ca până atunci pacienții din saloane să poată fi externați. Pentru reluarea activității în blocul operator aseptic, spitalul trebuie să efectueze lucrările de reparații și igienizare și să depună cerere în acest sens la DSP București”, arată MS.
Potrivit Agerpres, în luna ianuarie, inspectorii verificaseră spitalul și constataseră necesitatea unor lucrări de reparații și de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unității. În urma controlului, inspectorii au dispus realizarea unui plan de conformare și executare a lucrărilor în termenele asumate de spital.
„Pe 28 iunie, Inspecția a efectuat un recontrol și a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrările de igienizare și reparație nu au fost efectuate, deși spitalul a cerut lunar Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București fondurile necesare”, precizează ministerul.
Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București are două blocuri operatorii: unul septic și unul aseptic, măsura suspendării referindu-se la cel aseptic, iar igienizarea trebuind făcută nu numai în sala de operații, ci și în încăperile conexe acesteia — saloane, holuri de acces, sala de pansamente și anexele.