BMW a lansat scuterul electric inspirat din filmele SF. Prinde 120 km/h şi costă cât o Dacie Logan

BMW a lansat scuterul electric prin care vrea să declanşeze o "revoluţie tăcută" în privinţa vehiculelor pe două roţi propulsate cu alte motoare decât cele termice. Scuterul electric CE 04 lansat de producătorul german poate accelera la aproape 50 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde şi poate atinge o viteză maximă de 120 de kilometri pe oră.
Razvan Mihalascu
13 iul. 2021, 16:14
BMW a lansat scuterul electric inspirat din filmele SF. Prinde 120 km/h şi costă cât o Dacie Logan

BMW a lansat scuterul electric CE 04 care foloseşte cea mai recentă tehnologie în materie de propulsie, precum şi celulele de baterie aflate şi în dotarea BMW iX.

Constructorul bavarez susţine că scuterul electric CE 04 va avea o autonomie de 130 de kilometri şi va avea capacitatea ce a atinge viteze chiar şi de 120 de kilometri pe oră.

BMW a lansat scuterul electric inspirat din filmele SF. Dotări şi preţ

Scuterul electric BMW CE 04 va avea un preţ de 11.700 de lire sterline în Marea Britanie, adică 13.684 de euro, cam cât ar costa un model Dacia Logan cu dotări de vârf.

Potrivit Daily Mail, cei dispuşi să cumpere scuterul electric al BMW pot comanda şi o jachetă în culori fosforescente, în aşa fel încât scuteristul să fie mai vizibil în trafic de către pietoni.

Statul britanic oferă o subvenţie de 1.500 de lire sterline, iar astfel scuterul electric BMW CE 04 ar ajunge să aibă un preţ de puţin peste 10.000 de lire sterline (11.695 de euro). CE 04 este astfel succesorul modelului C Evolution, primul scuter electric al BMW, lansat în 2014.

În loc să beneficieze de un motor termic, scuterul CE 04 este propulsat de un motor de 31kW, care este echivalentul a 42 de cai putere.

Când vine vorba despre performanţe, BMW CE 04 acelerează de la 0 la aproape 50 de kilometri pe oră în 2,5 secunde, iar viteza maximă este de 120 de kilometri pe oră.

Citeşte şi. Lamborghini Aventador scos la vânzare de statul român. Pe listă mai sunt un BMW de lux şi 10.000 de litri de motorină!

Scuterul electric foloseşte acelaşi set de baterii litiu-ion precum noul SUV electric iX din portofoliul BMW şi conferă o autonomie de 130 de kilometri.

În momentul în care bateria este complet descărcată, durează patru ore şi 20 de minute încărcarea la o priză convenţională. În cazul în care optaţi pentru un încărcător rapid, care costă 850 de lire sterline, timpul de încărcare se reduce semnificativ la o oră şi 40 de minute.

BMW promite stabilitate sporită la conducere datorită controlului alunecării prin reducerea cuplului trimis roții spate prin intermediul ASC (Automatic Stability Control). DTC (Dynamic Traction Control) este o opțiune. Există şi trei moduri de rulare (ECO, Rain și Road) sunt disponibile standard pentru o utilizare eficientă zi de zi. Un mod Dynamic este o opțiune. Pentru fiecare dintre moduri s-a dezvoltat un tip specific de recuperare a energiei.

Toate informaţiile despre scuterul electric BMW CE 04 vor fi afișate pe un ecran color TFT de 10.25 inci, cu navigație integrală și conectivitate extinsă standard. Pentru prima dată noul monitor face posibilă afișarea navigației în grupul de instrumente, motiv pentru care nu este nevoie de un afișaj suplimentar. Toate corpurile de iluminat sunt pe bază de LED-uri. Dispune de fază lungă și scurtă. Un far Adaptive Headlight Pro care iluminează și curbele, dar și alte funcții luminoase, sunt în lista de opțiuni.

De asemenea, scuterul electric dispune de compartimente de depozitare laterale și frontale. Compartimentul lateral pentru cască poate fi deschis sau închis chiar dacă stai așezat pe scuter.
Mai are în dotare şi un compartiment ventilat activ pentru depozitarea și încărcarea telefonului mobil printr-un port USB-C.

Scuterul electric BMW CE 04 va fi lansat pe piaţă la începutul anului 2022.

Citeşte şi: Maşinile plug-in hybrid POLUEAZĂ mai mult decât în testele făcute cu bateria plină. BMW X5 şi Volvo XC60, în noul scandal al emisiilor de dioxid de carbon

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!