BNR se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona o participaţie de 99,28% din Banca Românească

Banca Naţională a României (BNR) se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona o participaţie de 99,28% din Banca Românească. Motivele care stau la baza deciziei nu pot fi dezvăluite, se precizează într-un comunicat de presă BNR.
Romania TV
15 mart. 2018, 13:28
BNR se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona o participaţie de 99,28% din Banca Românească

„Banca Naţională a României informează că, în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 227/2007, al Regulamentului BNR nr. 6/2008 privind începerea activităţii şi modificările în situaţia instituţiilor de credit, persoane juridice române şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe, precum şi al Regulamentului BNR nr 11/2007 privind autorizarea instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe, se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona o participaţie calificată directă (în proporţie de 99,28%), respectiv intenţiei OTP Bank Nyrt. de a achiziţiona o participaţie calificată indirectă (în proporţie de 99,28%), din capitalul social şi drepturile de vot ale Băncii Româneşti, membră a Grupului National Bank of Greece”, se arată în comunicat.

Banca Centrală precizează că motivele care stau la baza deciziei nu pot fi dezvăluite.

‘Reiterăm faptul că, potrivit dispoziţiilor art.52 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, informaţiile obţinute în cursul exercitării atribuţiilor băncii centrale în domeniul autorizării, reglementării şi supravegherii prudenţiale a instituţiilor de credit sunt considerate secret profesional şi implică respectarea obligaţiei corelative de păstrare a confidenţialităţii, putând fi dezvăluite numai în condiţiile expres prevăzute de lege’, menţionează sursa citată.

Operaţiunea prin care OTP Bank România urma să achiziţioneze Banca Românească şi unele active româneşti ale acesteia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei în luna decembrie a anului trecut.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia”, preciza autoritatea de concurenţă în 18 decembrie.

Banca Românească este membră a Grupului National Bank of Greece. Activele româneşti ce fac obiectul tranzacţiei sunt aferente sucursalei din Londra, respectiv ale filialei din Malta aparţinând National Bank of Greece SA.

Atât OTP Bank România, cât şi Banca Românească, activează în domeniul serviciilor financiare şi bancare.

OTP Bank România face parte din grupul OTP ce furnizează servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

Banca Românească este o instituţie financiară cu activităţi concentrate în mod semnificativ pe segmentul de retail.

Divizia din România a OTP Bank a anunţat, în vara anului trecut, că Banca Naţională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziţionarea pachetului său de acţiuni deţinute la Banca Românească. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bărbuţă, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
S-a dat ordinul de la UE. A intrat în vigoare obligatoriu și în România. S-a pus limită
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Erori în deciziile de recalculare. Începe calvarul pensionarilor
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Cutremur pentru Elena Udrea. Motivul real al condamnării: Credeau că...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Liderul Hamas Ismail Haniyeh asasinat la Teheran de agenți recrutați de Mossad
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!