Boala misterioasă care amenință lumea. A apărut în timpul pandemiei şi a făcut deja primii morţi

Patru cazuri de melioidoza au fost înregistrate în patru state diferite din SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a lansat deja un avertisment. Oamenii se infectează prin inhalarea prafului sau a picăturilor de apă contaminate, prin consumul de alimente.
Filip Stan
16 aug. 2021, 08:41
Boala misterioasă care amenință lumea. A apărut în timpul pandemiei şi a făcut deja primii morţi

O boala misterioasă, o infecție bacteriană numită melioidoză, care se găsește de obicei în medii tropicale, a făcut deja două victime în Statele Unite, potrivit Centers for Disease Control. În timp ce restul lumii s-a concentrat asupra isteriei variantei Delta, noi cazuri cu această boală tropicală rară au apărut.

Melioidoza, denumită şi boala Whitmore, se găsește frecvent în Asia de Sud-Est și în nordul Australiei. Bacteriile se găsesc „în apa și solul contaminate și se răspândesc la animale și oameni prin contactul cu sursa infectată”, se spune în raport. Se răspândește cel mai frecvent prin abraziunea pielii și prin ingestie.

Cazurile au inclus adulți și copii. Doi din cei patru pacienți nu aveau factori de risc cunoscuți pentru melioidoză; doi au murit.

Un caz a avut loc în Kansas, un altul în Georgia și un al treilea în Texas. Ca rezultat, 100 de probe de sol și apă au fost luate pentru a testa virusul și niciunul nu a venit pozitiv. Nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la aceste cazuri. Acest lucru îi lasă pe oficialii din sănătatea publică să creadă că provine,  cel mai probabil, de la un produs importat, cum ar fi alimente, băuturi, produse de curățare sau medicamente.

Ciuperca neagră omoară din ce în ce mai mulţi bolnavi de Covid. Peste 4.300 de decese au fost raportate în India
„Deși persoanele sănătoase pot avea melioidoză, condițiile medicale care stau la baza lor pot crește riscul de boli”, a scris CDC . „Factorii de risc majori sunt diabetul, boli de ficat sau rinichi, boli pulmonare cronice, cancer sau o altă afecțiune care slăbește sistemul imunitar.”

Boala misterioasă, care sunt simptomele

Există o gamă largă de simptome ale melioidozei și pot fi clasificate în funcție de faptul dacă cineva are o infecție localizată, o infecție pulmonară, o infecție a sângelui sau o infecție răspândită.

De exemplu, o infecție localizată poate provoca dureri sau umflături într-o anumită parte a corpului, iar o infecție pulmonară se manifestă prin dureri în piept sau tuse. O infecție larg răspândită este asociată cu scăderea în greutate, febră, dureri musculare și dureri de cap.

Valeriu Gheorghiţă ameninţă cu RESTRICŢII: „Trebuie impuse repede dacă situaţia o cere. Să ne uităm la ce se întâmplă în alte ţări”
CDC, despre persoanele care suferă de tuse, dureri în piept, febră mare, cefalee sau pierdere inexplicabilă în greutate
Într-o declarație a CDC privind cazurile de melioidoză spune: „CDC solicită clinicilor să urmărească orice infecție bacteriană acută care nu răspunde la antibiotice normale și să ia în considerare melioidoza – indiferent dacă pacientul a călătorit sau nu în afara Statelor Unite. CDC îndeamnă, de asemenea, clinicile să nu excludă melioidoza ca posibil diagnostic la copii și persoane care anterior erau sănătoase și fără factori de risc cunoscuți pentru melioidoză.
Deși persoanele sănătoase pot suferi melioidoză, condițiile medicale care stau la baza lor pot crește riscul de boli, continuă raportul.  Persoanele care suferă de tuse, dureri în piept, febră mare, cefalee sau pierdere inexplicabilă în greutate ar trebui să se adreseze medicului lor”, se mai arată în raport.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Marele secret al lui Ceaușescu. Ce făcea când nu-l vedea nimeni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cine este Denis Repka, afaceristul care și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă. Ce legături existau între magnat și Donald Trump
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!