Boala rară care a condamnat-o pe o femeie să trăiască cu picioarele diform de mari. „Îmi fac griji că voi ajunge într-un scaun cu rotile”

O boală rară a condamnat-o pe o femeie să trăiască cu picioarele extrem de mari. Afecțiunea o va țintui în scaunul cu rotile.
Ruxandra Rădulescu
01 iun. 2021, 15:06
Boala rară care a condamnat-o pe o femeie să trăiască cu picioarele diform de mari.
Boala rară

Tânăra a fost diagnosticată în 2015. Boala mai poartă numele și de „sindromul grăsimii dureroase”, și este o acumulare de celule adipoase care provoacă durere și inflamație la nivelul membrelor inferioare.

Zoe a decis să povestească despre provocările cu care se confruntă o persoană care suferă de lipoedem, pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestei boli. Inițiativa ei este influențată și de faptul că în 2019 a solicitat să facă o operație specială de liposucție prin Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, însă a fost refuzată.

Zoe Pearce a mărturisit că încearcă să găsească mereu noi metode de a rămâne activă, astfel încât să-și mențină o stare de spirit bună. Tânăra este foarte atentă la alimentele pe care le consumă, evită zahărul, mâncarea procesată și a renunțat, de asemenea, la alcool și la cafea.

„Toată lumea este diferită atunci când vine vorba de lipoedem și inflamație. De exemplu, încerc să nu mănânc carbohidrați. Picioarele mele se umflă atât de mult și devin atât de dureroase.Vă puteți imagina dacă aș merge la un profesionist din domeniul sănătății și i-aș spune: „Am observat că atunci când mănânc paste mă dor picioarele, se umflă și devin foarte strânse”, credeţi că mă vor crede? Din fericire, din ce în ce mai mulți profesioniști din domeniul sănătății învață despre lipoedem, dar există încă atât de mulți care nu știu despre asta, sau cred că este pur și simplu vorba de picioare mari, grase, nu sunt conştienţi că ar fi altceva. Picioarele mele nu vor fi niciodată normale. Sunt acum în stadiul în care am nevoie de operație. Menstruaţia mă afectează, hormonii, mai ales la ovulaţie, dar unele femei nici nu sunt diagnosticate până la menopauză” a adăugat tânăra.

O boală rară care nu iartă: „Corpul meu va încetini înaintea creierului meu. 11% dintre femei sunt afectate”

Tânăra a mai vorbit și despre momentul în care a descoperit că suferă de lipoedem. Zoe își aminteșete că în 2015 încerca să piardă în greutate și ținea diete stricte, cu toate acestea, ea nu reușea să scape de grăsimea din zona picioarelor. În ciuda oricărui efort pe care îl depunea, picioarele ei continuau să crească în dimensiune.

Zoe a aflat în scurt timp că suferă de lipoedem în stadiul 3 de tip 4, iar starea ei se va înrăutăți în timp. Tânăra a descoperit un nodul în zona axilei, iar medicii i-au spus că lipoedemul s-a răspândit și la sâni.

„Este diferit pentru toată lumea, cred că am un tip destul de agresiv din cauza a cât de mari sunt picioarele mele şi de cât de repede au crescut într-un timp destul de scurt. Dacă primiți un diagnostic precoce, puteți face multe pentru a vă gestiona boala, astfel încât să nu ajungeți cu picioare ca mine”, a povestit mama a doi copii.

O boală rară stigmatizată de comunitatea medicală

Zoe Pearce a devenit foarte activă pe contul personal de Instagram unde postează despre riscurile mai puțin cunoscute ale afecțiunii dar și despre stigmatizarea pe care o implică această boală.

„Uneori medicii cred că ești doar supraponderal sau că este doar modul în care este corpul tău construit. Cei specializaţi în aşa ceva trebuie să știe mai multe despre asta, nu îi costă nimic să citească despre asta ca să poată oferi ajutorul de care avem nevoie”, a explicat tânăra.

Momentul, în care Statul britanic i-a refuzat operația de liposucție, a marcat-o profund pe tânără. Lui Zoe îi este teamă că nu va mai putea să își mai miște membrele inferioare și că va ajunge într-un scaun cu rotile.

Indiferent cât de mult ar avea grijă de organismul ei, dieta și exercițiile fizice nu pot stopa progresul al bolii. Ea a declarat că anumite acțiuni pe care le putea face cu ușurință, au devenit o corvoadă, notează Observatornews.

„Îmi fac griji că voi ajunge într-un scaun cu rotile. Corpul meu va încetini înaintea creierului meu. 11% dintre femei sunt afectate de această boală, multe s-au autodiagnosticat, dar altfel nu au încă nicio idee. Este mai rar lipoedemul la bărbaţi, dar sunt totuşi cazuri şi acolo”, a declarat Zoe Pearce.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'