Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat: „Nimeni nu mă crede!”

Boala rară de care suferă Brad Pitt. În vârstă de 58 de ani, actorul a dezvăluit, recent, într-un interviu acordat revistei GQ, că el crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare rară care îi face pe oameni să nu mai poată să recunoască fețele. Cu toate acestea, nu a primit niciodată un diagnostic oficial.
Alina Costache
06 iul. 2022, 12:07
Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat:
Boala rară de care suferă Brad Pitt

Boala rară de care suferă Brad Pitt. Tulburarea este de obicei prezentă la naștere și îi va afecta pe cei care suferă de această afecțiune pentru cea mai mare parte a vieții lor. Actorul a declarat pentru GQ că îi este greu să recunoască oamenii și se teme că tulburarea sa a făcut ca oamenii să îl vadă ca fiind „distant, inaccesibil, absorbit de sine„, potrivit Fox News.

Boala rară de care suferă Brad Pitt

Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc pe cineva„, i-a spus lui Ottessa Moshfegh, când aceasta i-a dezvăluit că soțul ei crede că are aceeași afecțiune.

Aceasta nu este prima dată când Pitt insistă că are prosopagnosie. „Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu îi respect. Din când în când, cineva îmi oferă context, iar eu îi spun: ‘Mulțumesc că m-ai ajutat’. Dar îi enervez pe mai mulți oameni.

Primești chestia asta, de genul: ‘Ești egoist. Ești îngâmfat’. Dar este un mister pentru mine, omule. Nu pot să rețin o față și totuși vin dintr-un punct de vedere atât de design/estetic. Am de gând să fac o serie de teste„, a declarat Brad Pitt pentru Esquire în 2013.  Nu se ştie dacă actorul a făcut teste oficiale.

Citeşte şi: Un nou scandal la Hollywood. Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie: „Asocieri și intenții otrăvitoare”

Ce este Prosopagnosia

Prosopagnosia este o tulburare neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele.  Prosopagnosia este cunoscută și sub numele de orbire a fețelor sau agnosie facială.  Termenul de prosopagnosie provine din cuvintele grecești pentru „față” și „lipsă de cunoaștere”.  

În funcție de gradul de afectare, unele persoane cu prosopagnosie pot avea dificultăți doar în recunoașterea unei fețe familiare; altele nu vor putea face distincția între fețele necunoscute, în timp ce altele pot fi chiar incapabile să distingă o față ca fiind diferită de un obiect.  

Unele persoane cu această tulburare sunt incapabile să își recunoască propria față.  Prosopagnosia nu este legată de disfuncții ale memoriei, pierderi de memorie, deficiențe de vedere sau dificultăți de învățare.

Se crede că prosopagnosia este rezultatul unor anomalii, leziuni sau deficiențe în girusul fusiform drept, un pliu din creier care pare să coordoneze sistemele neuronale care controlează percepția și memoria facială.  

Prosopagnosia poate fi rezultatul unui accident vascular cerebral, al unei leziuni cerebrale traumatice sau al anumitor boli neurodegenerative. În unele cazuri, este o tulburare congenitală, prezentă la naștere în absența oricărei leziuni cerebrale.

Prosopagnosia congenitală pare să se întâlnească în familii, ceea ce o face probabil să fie rezultatul unei mutații sau deleții genetice.  Un anumit grad de prosopagnosie este adesea prezent la copiii cu autism și sindromul Asperger și poate fi cauza dezvoltării sociale deficitare a acestora”, potrivit NIH.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Fructul care te ajută să te lași de fumat. Înlocuiește gestul de a duce țigara la gură și are beneficii uimitoare pentru organism
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Trădarea care a șocat România. Dramatica noapte care schimbat definitiv cursul istoriei
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
PSD propune pe Radu Marinescu pentru Ministerul Justiției
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios