Se poate spune orice despre Emil Boc, dar nu că n-are grijă de apropiaţi. Astfel, Ştefania Ferencz a lucrat pentru Emil Boc încă din 2001. A devenit director în Primăria Cluj, iar când Boc a fost desemnat premier, şi-a făcut bagajele şi s-a mutat la Bucureşti. Avea şi motive: a fost numită secretar de stat şi şefă a cabinetului prim-ministrului.
Emil Boc a fost înlocuit de Mihai Răzvan Ungureanu, dar Ştefania Ferencz n-a rămas pe drumuri şi nici n-a fost trimisă înapoi în Cluj. Din contră. A primit un nou job recompensat cu vreo 10.000 de euro, fiind votată de Parlament în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. A recomandat-o PDL-ul pentru această funcţie, nicidecum experienţa pe bursă, de altfel inexistentă.
Raluca Elena Irofti a ajuns din Cluj tocmai la Paris. De la inspector în Primăria condusă de Boc, Raluca Irofti a fost cooptată de fostul şef în echipa sa de consilieri. Acum, că premierul s-a schimbat, şi locul de muncă al tinerei doamne s-a schimbat. A dat România pe Franţa şi a primit drept mulţumire un post de ataşat la ambasada din Paris. Asta chiar dacă funcţia cerea minimum 12 ani experienţă în diplomaţie, ani pe care aproapiata lui Boc nu-i are.
Şi Cynthia Curt a avut o evoluţie demnă de invidiat. De la asistenta lui Emil Boc la Universitatea Babeş-Bolyai, a devenit pe rând subprefect, inspector guvernamental şi consul general la Barcelona, asta cu puţin timp înainte ca Boc să fie debarcat.
Despre ministrul Cătălin Baba se poate spune că este omul lui Boc în Guvernul Ungureanu. Baba a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi pe vremea când lucrau amândoi în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Până să ajungă ministru, Cătălin Baba a fost consilier al Guvernului Boc, apoi secretar de stat la Educaţie.
Cât despre nepoata lui Boc, Mihaela, angajată la Guvern, ea are postul păstrat la Primăria Cluj.