Boc: Demisia lui Mang, simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta

Liderul PDL, Emil Boc, consideră că demisia lui Ioan Mang de la conducerea Ministerului Educaţiei reprezintă "simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta", afirmând că premierul trebuie să îşi asume răspunderea pentru că "a generat cea mai gravă criză din educaţie din ultimii 20 de ani".
Romania TV
15 mai 2012, 17:17
Boc: Demisia lui Mang, simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta

„Demisia lui Mang reprezintă simbolul incompetenţei şi amatorismului Guvernului Ponta. Mang şi-a dat demisia în urma acuzelor publice de plagiat care nu mai puteau fi contestate. Ponta trebuie să îşi asume răspunderea pentru că a generat cea mai gravă criză din educaţie din ultimii 20 de ani, a avut două nominalizări la Educaţie şi a lăsat Bacalaureatul cu interimat, este de neacceptat această situaţie. După aceste nominalizări, cred că Ponta trebuie să îşi asume public situaţia şi incapacitatea de a propune un Guvern competent”, a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a afirmat că Victor Ponta „a propus cel mai incompetent şi, să vedem, cel mai corupt Guvern din istoria României”. „Avem trei remanieri deja într-o săptămână. Legea Educaţiei e jucată la ruleta rusească de amatorismul Guvernului Ponta. Ponta e captiv intereselor din educaţie, îi cer public să ofere stabilitate educaţiei”, a afirmat Boc.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să „restabilească adevărul” în urma acuzaţiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Ponta a precizat că asigurarea interimatului de către Liviu Pop a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu.

El a arătat că a fost convins să accepte demisia lui Mang după ce comisia de etică formată de fostul ministru de resort Daniel Funeriu a luat act de acuzaţiile aduse ministrului în funcţie şi, în loc să stabilească un termen de câteva zile pentru a verifica acuzaţiile, a fixat ca termen de întâlnire cu Mang data de 15 iunie.

„Pe 11 iunie începe Bacalaureatul, deci Guvernul şi ministrul în funcţie trebuia să aştepte să ţină scandalul o lună şi, probabil, ţinta adevărată este modul cum vom organiza Bacalaureatul şi cum Guvernul gestionează imediat problemele într-un sector fundamental. Vreau să-i spun domnului Mang că regret situaţia în care l-am pus, se pare că este un scaun electric la Ministerul Educaţiei şi trebuie să vedem cine va dori să se mai aşeze pe el”, a afirmat premierul.

El a arătat că viitorul ministru al Educaţiei va fi desemnat în urma unei „consultări cât mai largi”, dar că nu va accepta niciodată lecţii de moralitate sau bună guvernare de la preşedintele PDL, fostul premier Emil Boc, cel care după un an şi jumătate „de la frauda din Parlament” o are mereu alături pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. „Cred că un pic de bun simţ din partea celui care ridică piatra ne foloseşte tuturor. Este foarte important şi cine lansează critici”, a adăugat Ponta.

Ioan Mang a fost nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei, după ce persoana propusă iniţial, Corina Dumitrescu, a fost retrasă de premierul Victor Ponta, în urma unor probleme legate de CV-ul acesteia.

La rândul său, Ioan Mang a fost acuzat de plagiat, liderul PDL, Emil Boc, prezentând, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...