Boc despre Partidul Mişcarea Populară: Orice voce critică la adresa puterii este binevenită

Emil Boc afirmă că apariţia Partidului Mişcarea Populară este binevenită, fiind nevoie de "orice voce critică la adresa puterii", în condiţiile în care "USL este în plină fază de abuz de putere", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Romania TV
24 iul. 2013, 11:28
Boc despre Partidul Mişcarea Populară: Orice voce critică la adresa puterii este binevenită

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demersul de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară, Emil Boc a răspuns că orice partid care doreşte să fie un adversar al puterii este „binevenit” într-un sistem democratic.

„Orice voce critică la adresa puterii şi orice partid care doreşte să fie un adversar al puterii este binevenit într-un sistem democratic, pentru că orice putere care nu are limite tinde să abuzeze de putere. În acest moment, USL este în plină fază de abuz de putere, prin modul în care se comportă discreţionar în spaţiul public şi orice formaţiune este binevenită în critica la adresa puterii”, a spus Boc.

Întrebat în continuare cum comentează faptul că liderii Partidului Mişcarea Populară au afirmat că formaţiunea este partenerul preşedintelui Traian Băsescu, Boc a spus că şeful statului nu este membru al niciunui partid politic.

„Preşedintele este preşedintele României, deocamdată, aşa încât nu este membru al niciunui partid politic. Faptul că sprijină proiectele de reformă a statului român, pe care şi guvernele PDL le-au susţinut, acest lucru eu îl salut”, a menţionat Emil Boc.

Deputatul Eugen Tomac anunţa, marţi, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul.

Membrii Comitetului de iniţiativă naţională al Partidului Mişcarea Populară, format din preşedintele interimar Eugen Tomac şi Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu, au susţinut, marţi, la lansarea partidului, o conferinţă de presă, având în spate un panou cu sigla şi logoul formaţiunii – un măr stilizat în culorile albastru-verde.

Eugen Tomac preciza că obiectivul imediat este de a pune bazele celui mai puternic partid din România, arătând că există posibilitatea ca începând de miercuri să fie înfiinţate peste 30 de filiale ale Partidului Mişcarea Populară.

El ţinea să sublinieze că cei din Partidul Mişcarea Populară sunt parteneri ai actualului şef al statului.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Nu mai poți plăti în rate. Se schimbă limitele direct în lege
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!