„Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul este chiar în imnul partidului şi spune: «Vântul bate, apa trece, pietrele rămân»”, a spus miercuri Emil Boc. El a adăugat că pedeliştii nu trădează acest crez, iar, „dacă îl trădează, soarta lor trece în uitarea istoriei”.
Emil Boc a precizat că pedeliştii mai au un crez nescris, respectiv „casa părintească nu se vinde niciodată”, preşedintele PDL adăugând că „un pedelist adevărat nu îşi vinde sufletul”.
Liderul PDL şi-a reproşat că l-a cooptat pe Frunzăverde în conducerea PDL.
„Am greşit când am acceptat la Congres ca Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL”, a spus Boc.
În replică la acuzaţiile fostului democrat-liberal privind statul poliţienesc şi descentralizarea, Boc a spus că Frunzăverde a fost unul dintre „adversarii majori ai proiectului de reorganizare administrativă”.
Boc a respins şi ideea unui congres extraordinar, aşa cum au cerut unii membri ai partidului.
„PDL este şi rămâne unit, îşi va atinge obiectivele în alegeri şi va continua guvernarea şi după 2012. Evaluările se fac după alegeri, am fost mandat de Congres să conduc partidul până după alegeri„, a spus Boc.
Liderul PDL a mai arătat că, odată cu trecerea lui Sorin Frunzăverde la USL, „s-a încheiat revoluţia bunului simţ” a USL şi a PNL, explicând că Uniunea „se comportă laş” şi sacrifică un principiu pentru „un pumn de voturi potenţial”.
Iată principalele declaraţii:
După cum ştiţi, USL afirmă şi strigă în fiecare zi că este împotriva traseismului politic. USL chiar doreşte să modifice Constituţia pentru a interzice traseismul politic, dar când apare prima ocazie pentru a beneficia de traseismul politic se comportă laş şi uită tot ce au promis. Aceasta este adevărata revoluţie a bunului simţ promisă de USL
Pentru un pumn de voturi potenţial se comportă laş. Cu asta s-a încheiat etapa revoluţiei bunului simţ.
Sorin Frunzăverde a abandonat şi trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul crez se află înscris chiar în imnul PDL: Vântul bate, apa trece, pietrele rămân. Au fost momente grele pentru PD când au plecat lideri importanţi: Duvăz, Sassu, Duţu. Au dispărut în istorie. Istoria se repetă, ce ironie. În 2002, Ilie Mustăcilă pleca la PSD cu 20 de primari. Aţi mai auzit de el?
Al doilea crez este „Casa părintească nu se schimbă”.
Am greşit când am acceptat la Congres ca Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL. Două categorii de argumente foloseşte: statul poliţienesc şi descentralizarea. În aceşti ani, pentru prima dată s-a realizat o descentralizare reală în educaţie şi sănătate.
Dl Frunzăverde a fost unul dintre adversarii majori ai proiectul de reorganizare administrativă.
În legătură cu stratul poliţienesc: Rapoartele CE consemnează progresele României în constituirea statului de drept. Ştiţi ce exigenţe are UE în materie de democraţie, nu ar valida derapaje de la democraţie, dacă ele ar exista. Acum justiţia îşi face datoria independent de orice act politic.
PDL este şi rămâne unit, îşi va atinge obiectivele în alegeri şi va continua guvernarea şi după 2012.
(despre congres extraordinar) Evaluările se fac după alegeri, am fost mandat de Congres să conduc partidul până după alegeri.
(alte plecări?) Tot atâtea infirmări aţi avut, câte nume aţi vehiculat în presă.
Avem o strategie coerentă a ceea ce înseamnă pregătirea alegerilor, acum implementăm strategie pe alegeri pas cu pas şi punct cu punct.