„Despre orice coleg am spus că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, cu atât mai mult despre colegul meu trebuie să spun că beneficiază de prezumţia de nevionovăţie. Sunt convins că, în faţa instanţei de judecată, îşi va demonstra această nevinovăţie. Mă îndoiesc că, de exemplu, acele afirmaţii că avea treabă cu pepenarii sunt reale. Mă îndoiesc, cu sinceritate, că totuşi am lucrat câţiva ani buni, n-am auzit asemenea discuţii. Nu ştiu contractele de care se face referire cu privire la firma de avocatură şi relaţia cu omul de afaceri, dar sunt convins că el nefiind în situaţia de a se apăra, de a putea să spună public…Partidul s-a comportat aşa cum s-a comportat în raport cu oricine, n-a făcut o excepţie deşi sufleteşte, normal, nu-i uşor”, a spus Boc luni seara, la postul B1 TV.
Întrebat dacă mai crede în nevinovăţia acestuia, Boc a răspuns afirmativ.
„Cred în nevionovăţia lui şi sper să şi-o demonstreze în faţa instanţei de judecată, pentru că a fost un om care a avut un rol decisiv în modernizarea Clujului, alături de mine şi de alţi colegi, şi este un om care îşi iubeşte familia, este un om care ţine foarte mult la copii, este un om care cred că îşi va demonstra nevinovăţia”, a conchis Boc.
Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile, după ce instanţa supremă le-a respins, vineri, recursurile.
Magistraţii instanţei supreme au respins recursurile făcute de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia împotriva deciziei de luni a Curţii de Apel Cluj, care a prelugit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi în dosarul de corupţie în care sunt cercetaţi.
Totodată, instanţa supremă a respins şi recursul lui Călin Stoia la decizia Curţii de Apel Cluj în cazul cererii lui de eliberare pe cauţiune.
În 29 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de eliberare pe cauţiune depusă de omul de afaceri Călin Stoia, instanţa stabilind ca banii depuşi drept cauţiune, adică un milion de lei, să fie restituiţi într-un cont.
Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.
Luni, Curtea de Apel Cluj a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare atât pentru Sorin Apostu, cât şi pentru Călin Stoia.
În motivarea deciziei Curţii de Apel Cluj se menţionează că procurorii DNA au schimbat încadrarea juridică în dosarul lui Sorin Apostu din dare/luare de mită în trafic/cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată, şi au extins cercetările în acest caz pentru spălare de bani, fals în înscrisuri.
Procurorii DNA au susţinut că Apostu a primit de la femeia de afaceri Aspazia Droniuc, pentru asigurarea parcului auto al RATUC, suma de 274.330 de lei, faţă de 208.936 de lei cât se stabilise în prima fază a cercetării penale, notează instanţa în motivare.
Potrivit DNA, Sorin Apostu ar fi primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.
Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.
În acest dosar sunt cercetaţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România) şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).