Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului. Cum zicea Lenin, opoziţia se face ceas de ceas

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc afirmă că formaţiunea nu a "fructificat" încă "suficient gafele" Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, adăugând că, aşa "cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă".
Romania TV
15 feb. 2013, 13:07
Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului. Cum zicea Lenin, opoziţia se face ceas de ceas

Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vina pentru situaţia în care se află PDL ca partid de opoziţie aparţine „de la preşedintele partidului până la ultimul membru”, şi că trebuie taxat „fără menajamente” ceea ce face Executivul.

E clar că PDL nu se manifestă cu suficienţă forţă ca partid de opoziţie şi asta este vina fiecăruia dintre noi, fiecare membru are obligaţia de a face opoziţie, vizibilă, iar argumentele să fie corecte şi credibile, este o vină de la preşedintele partidului până la ultimul membru. Asta ne revine fiecăruia dintre noi, în calitate de partid de opoziţie, să facem opoziţie în fiecare zi. Evident că tonul îl dă conducerea partidului, tonul face muzica şi în politică. Nu am fructificat, încă, suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, şi ele trebuie taxate. (…) Datoria de a face opoziţie aparţine de la preşedinte până la ultimul membru PDL. Trebuie să fim mai vocali. Cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă, iar în variantă capitalistă actuală aş spune că trebuie făcută în fiecare zi, cu argumente şi profesional. Taxat fără menajamente ceea ce face Guvernul. Opoziţia poate corecta multe erori ale puterii, dacă le spune. Când puterea nu are o opoziţie, crede că totul este perfect. Şi din perspectiva procesului democratic este nevoie de o opoziţie puternică, pentru că se pot corecta în timp real deciziile puterii”, a spus Boc.

El a afirmat că nu s-a spus suficient de mult despre greşelile Guvernului Ponta legate de liberalizarea preţului la utilităţi, despre creşterea preţurilor la gaz şi energie electrică.

„În timp ce noi ne-am bătut să ducem termenele spre 2020, Guvernul Ponta le-a adus în 2013 şi de aici înainte vor avea loc creşteri masive, cu impact major pentru buzunarul oamenilor. Trebuie spus acest lucru în fiecare zi, iar Guvernul să îşi asume răspunderea. A cedat prea uşor şi a pus o povară prea mare pe umerii contribuabililor”, a spus Boc.

El a criticat şi impozitarea agriculturii, făcută „pompieristic”, care va duce la dispariţia multor ferme şi la „lipirea de pământ a multor întreprinzători din mediul rural, a micilor fermieri”.

„Este o piatră de moară pe picioarele Guvernului”, a subliniat Boc.

Fostul prim-ministru a criticat şi „distrugerea” Oltchim, pe care a echivalat-o cu „o bombă nucleară din punct de vedere politic”.

„Cum poţi să distrugi un combinat ca şi Oltchim, prefăcându-te că îl vinzi şi făcând un simulacru de vânzare şi aruncând în disperare mii de oameni? Oltchim poate avea viitor, dacă se doreşte din punct de vedere politic. În fiecare zi trebuie obligat Guvernul să răspundă ce a făcut cu Oltchim”, a spus Boc.

Boc a acuzat şi privatizarea CFR Marfă, care este o decizie exclusivă a Guvernului Ponta.

„Nu soluţia vânzării este soluţia ideală. Cât am fost prim-ministru am refuzat privatizarea Tarom, Hidroelectrica, a Poştei Române, aceste companii fiind «perla coroanei». Dacă le înstrăinăm, va dispărea un avantaj competitiv. Am fost de acord cu management privat, nu cu vânzarea acestor companii care pot aduce plus valoare şi resurse la bugetul de stat”, a spus Boc.

El a criticat şi cheltuielile de personal ale Guvernului şi faptul că funcţionează 28 de ministere.

„Credeţi că e uşor de întreţinut un Guvern cu 28 de ministere? La noi, dacă apărea un singur funcţionar în plus, eram tocaţi nelimitat de opoziţie. Nimeni nu comentează înfiinţarea în perioadă de criză de structuri guvernamentale noi. Cum se poate justifica un Guvern cu 28 de ministere, spunând că atâtea ţări sunt în UE? Dar ce, fiecare ministru reprezintă o ţară? Este o ofensă la adresa bunului simţ. Ce a mai rămas din revoluţia bunului simţ a USL? Praful de pe tobă. Aceste măsuri, cu 28 de ministere, cu miniştri cu dosare penale, înfiinţarea Cancelariei primului ministru, faci 588 de parlamentari, asta este expresia supremă a revoluţiei bunului simţ”, a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1TV, că declaraţiile de presă ale actualei conduceri nu sunt preluate pentru că nu sunt interesante.

„Cu ce să vii, când vii faci o conferinţă de presă, te dau posturile binevoitoare în direct şi după care din declaraţia ta nu mai preia nimic că nu e interesantă? Că e pe dungă, e moale, e o opoziţie constructivă. Cel mai penibil lucru pe care am putut să îl aud de la conducerea PDL-ului actual este că face o opoziţie constructivă. Când cei de la putere au 70%, ce vrei să construiască cu tine? Doar să te menajeze, să îşi menajeze rudele care au afaceri, ceva de genul acesta. Când au 70%, te baţi de dimineaţa până seara…Ei au teorie din asta copilărească, că se erodează şi vin voturile la noi. Nu, nu vin voturile la tine, ele vin la cei care se bat cu gigantul de 70%. Pentru că tu faci o opoziţie constructivă”, a spus preşedintele.

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Legumele bogate în proteine care te vor ajuta să îți îmbunătățești dieta. Beneficiile pe care le au pentru sănătate
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Alimentul delicios care te scapă de colesterolul mărit. Se consumă o linguriță, în fiecare zi, iar beneficiile sunt uimitoare
Capital.ro
Călin Georgescu a luat decizia finală. Avocații lui au făcut anunțul: Vor fi depuse documente devastatoare
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
Proiectul de buget pe 2025 pe înțelesul tuturor: „Am făcut o românească fiscală simpatică și avem peste 5% din PIB pentru Apărare”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Cum faci cei mai delicioși cartofi cu cașcaval! Rețeta pentru preparatul care te va cuceri instant
Spynews
Ce știe Alina Sorescu despre câți bani are Alexandru Ciucu! Adevărul despre presupusele afaceri profitabile: ”A cerut să nu fie luate în calcul”
Evz.ro
Vremea se schimbă într-un mod neașteptat. Pregătiți-vă pentru următoarele zile
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Se schimbă data de livrare a voucherelor alimentare! Când le vor primi beneficiarii
Cancan.ro
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu, descalificat? Răsturnare de situație pe scena politică: E probabil să nu treacă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Tanczos Barna: România nu poate dezvolta doar Bucureștiul
MediaFlux
BANI de la GUVERN. Românii care depun această cerere PRIMESC 1000 de lei
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Au confundat aurul cu alama. Rezultatul? Un tezaur a stat „la liber” 10 ani pe holul unei școli din România