Preşedintele PDL a precizat că unul dintre motivele pentru care partidul său va vota împotriva învestirii Cabinetului Ponta vizează „multiplele probleme de incompatibilitate” ale miniştrilor propuşi.
Emil Boc a reclamat, de asemenea, majorarea numărului de miniştri.
Boc a arătat, de asemenea, că la Justiţie nu a fost păstrat un ministru indepenedent, ci a fost nominalizat un ministru politic, „compromis”, pe care democrat-liberalii nu-l pot accepta.
De asemenea, parlamentarii PDL vor vota împotriva noului Cabinet deoarece sunt nemulţumiţi de faptul că USL atacă reforma educaţională şi risipieşte banii publici.
„Nu spun că guvernele pe care le-am avut nu au făcut greşeli, dar necazul e că cei care până acum au pozat în fecioară dau aceste semnale de cheltuială prin risipă a resurselor bugetare”, a precizat Boc.
El şi-a exprimat speranţa ca reprezentanţii USL „să aibă eleganţa” când vor realiza obiective de investiţii să spună că acestea au fost începute de guvernele anterioare, Boc dând ca exemplu Autostrada Bucureşti-Ploieşti, care trebuie finalizată la sfârşitul lunii mai.
Emil Boc a mai spus că este păcat că PDL nu culege direct roadele măsurilor pe care le-a luat, dar trebuie să se înţeleagă că nimeni nu poate să realizeze peste noapte nici reîntregirea salariilor, nici alte beneficii sociale, dacă nu s-au luat măsurile corecte.
Boc a susţinut că faptul că astăzi se poate vorbi despre reîntregirea salariilor se datorează performanţelor pe care guvernele PDL şi cel condus de Ungureanu le-au avut.
„Să nu credeţi că există miracole peste noapte”, a mai spus Boc, arătând că negocierile cu FMI şi Comisia Europeană cu privire la reîntregirea salariilor au început încă din toamna anului trecut.
Preşedintele PDL a mai susţinut luni că există o diferenţă între declaraţiile USL şi faptele acesteia, dând ca exemplu faptul că reprezentanţii USL înainte „nu doreau să se întâlnească în acelaşi oraş cu cei de la UNPR, dar acum încheie protocoale de colaborare”.