Emil Boc a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că partidul are nevoie în momentul de faţă de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente, de a face o opoziţie dură la USL şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu.
Totodată, susţine Boc, PDL are nevoie şi de prezentarea unor proiecte de dreapta.
„PDL are nevoie de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente, de o opoziţie dură la USL, de proiecte de dreapta şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu. Această recâştigare a preşedintelui este o misiune grea, dar sper că nu imposibilă”, a spus Boc.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna” „Adio, Partid Democrat”.
„Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL”, a declarat Băsescu.
Elena Udrea şi Emil Boc au discutat, sâmbătă seară, într-o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, variantele „de lucru” după pierderea puterii în PDL, scenariul de forţă fiind ruperea, în perioada următoare, a unei facţiuni din PDL, cu Emil Boc vârf de lance, susţin surse PDL citate de „Gândul”.
Scenariul de forţă, au precizat sursele citate, vizează ruperea, în perioada următoare, a unei facţiuni din PDL cu Emil Boc vârf de lance. Potrivit calculelor taberei Udrea-Boc, fostul premier ar putea fi urmat de un sfert din filialele partidului , cu tot cu activiştii de rând, primarii şi parlamentarii lor, în aşa fel încât noua mişcare să-şi poată crea grupuri parlamentare proprii atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat.