TVR a relatat că 11 săli de operaţie noi stau închise la Spitalul Universitar din Bucureşti, în corpul C al spitalului, neputând fi folosite pentru că trebuie refăcute reţeaua electrică şi zonele de scurgere pentru fluidele rezultate în urma operaţiilor. De asemenea, este nevoie şi de echipamente, dar şi de recrutarea personalului care să deservească noile săli de operaţii.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost întrebat, marţi, după conferinţa de deschidere a International Health Forum, care este situaţia celor 11 săli de operaţie care stau închise, el spunând că este vorba despre un proiect mai amplu la Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi că va căuta soluţii pentru dotarea sălilor.
„Ştiu că este un proiect mai amplu la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Vom căuta soluţii pentru dotarea acestora, poate printr-un proiect cu Banca Mondială”, a susţinut ministrul Sănătăţii.
Potrivit unor medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de la începerea proiectului iniţial şi până astăzi s-au schimbat normativele, iar apele uzate de la blocul operator trebuie neutralizate într-o staţie de epurare care trebuie construită. „Atunci când a fost început proiectul pentru consolidare, normele nu prevedeau obligativitatea existenţei unei staţii de epurare unde să fie neutralizate apele care provin din blocul operator. S-a terminat consolidarea acestui tronson, s-a făcut renovarea, iar acum lucrările sunt terminate. Dar, acum trebuie construită acea staţie de epurare unde apele provenind de la blocul operator să fie neutralizate şi apoi deversate”, au explicat sursele citate.
Citeşte şi Bodog: Am asigurări că vaccinul pentru rujeolă va fi în ţară săptămâna viitoare