Cei care cumpără un avion, planor sau un elicopter, pentru a putea zbura cu ele, trebuie să le înmatriculeze, la fel cum se procedează şi cu maşinile, dar nu la RAR, ci la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
Aceasta confirmă faptul că aeronava a fost înscrisă în cadrul Registrului Unic de Înmatriculare al Aeronavelor Civile -RUIAC- din România, fiindu-i alocată o marcă de înregistrare. „Anul trecut au fost înscrise un număr de cinci aeronave, ai căror propietari sunt persoane fizice. Astfel, în 2011 au fost înmatriculate patru planoare şi un avion. În anul 2010 au fost înscrise trei aeronave dintre care două planoare şi un elicopter”, potrivit informaţiilor furnizate de AACR pentru RTV.NET.
Cât durează Bucureşti-Cluj cu elicopterul
Cu maşina, dacă drumul este mai liber, iar autovehiculul este mai nervos, distanţa Bucureşti Cluj se parcurge în aproximativ şase ore. „O cursă Bucureşti-Cluj, cu elicopterul, în funcţie şi de elicopter şi de timp, durează aproximativ două ore. Avionul zboară mult mai repede, fiind necesar mai puţin de oră pentru Bucureşti-Cluj”, a spus Dan Ene, administrator firmă aerotaxi dasson.ro.
PRECIZARE
Costel Cășuneanu nu a achiziționat în 2011 nicio aeronavă și niciun elicopter
„Anul trecut, președintele Pa&Co International, Costel Cășuneanu, nu și-a cumpărat un elicopter de lux Agusta Westland Special Versace Edition şi un avion Bombardier Challenger. Costel Cășuneanu nu a achiziționat, nici în nume personal, nici în cel al companiei, niciunul dintre aparatele de zbor la care se facea referire în articol.
Deținătorul elicopterului și avionului este un alt om de afaceri, Dorinel Umbrărescu, așa cum precizează, de altfel, și ziarul Cancan din data de 7 februarie 2011. Dorinel Umbrărescu povestește în articolul respectiv despre achiziția celor două aparate aflate în proprietatea sa”.