Bogdan Diaconu: Se încearcă decredibilizarea Bisericii. BOR a avut un rol esenţial în continuitatea naţiunii române VIDEO

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită (PRU), solicită Parlamentului să urgenteze discutarea propunerii legislative cetățenești cu privire la redefinirea familiei, astfel încât să poată fi convocat referendumul pentru modificarea Constituției odată cu alegerile parlamentare.
Filip Stan
29 oct. 2016, 11:46
Bogdan Diaconu: Se încearcă decredibilizarea Bisericii. BOR a avut un rol esenţial în continuitatea naţiunii române VIDEO

„Solicităm Senatului și Camerei Deputaților să urgenteze discutarea în Parlament a demersului Coaliției pentru familie și BOR, astfel încât să reușim să convocăm referendumul pentru modificarea Constituției, așa cum Coaliția pentru familie a cerut, în data de 11 decembrie, odată cu alegerile parlamentare”, a declarat Diaconu, sâmbătă, la o conferință de presă.

El a susținut că demersul de strângere a 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției și de a introduce în textul acesteia faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie a generat o „acțiune fără precedent de atac la adresa BOR”.

„Observăm o serie de înalți prelați care sunt plimbați prin fața camerelor de luat vederi la DNA sau la alte parchete pentru tot felul de suspiciuni mai mult sau mai puțin credibile. L-am văzut pe Înalt Preasfinția Sa Sofronie, pe Înalt Preasfinția Sa Teodosie al Tomisului, pe Înalt Preasfinția Sa Streza. Acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să înțelegem cu toții, și instituțiile statului de drept trebuie să înțeleagă, că BOR a avut un rol esențial în continuitatea națiunii române în momentele critice. PRU își exprimă cu fermitate sprijinul atât pentru BOR, cât și pentru demersul Coaliției pentru familie pentru modificarea Constituției în sensul de a stabili foarte clar că familia este reprezentată de uniunea între bărbat și femeie”, a spus Diaconu.

Curtea Constituțională a amânat pentru 29 noiembrie dezbaterile asupra sesizării referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, dată la care va decide dacă va trimite Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg o serie de întrebări, a anunțat joi președintele CCR, Valer Dorneanu.

Coaliția pentru Familie a depus la Parlament o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.

Formularea propusă pentru art. 48 alin. 1 din Constituție este: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la „căsătoria dintre soți”.

În iulie, CCR a constatat că propunerea îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Spynews
Anamaria Prodan, la un pas să piardă apartamentul pe care îl deține în clădirea lui Donald Trump, din cauza presupuselor datorii ale lui Laurențiu Reghecampf: ”N-a mai rămas nimic”
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul care are peste 11.000 de ani. Este menționat și în Biblie
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
A EXPLODAT prețul chiriilor în România. Din toamnă, românii vor avea parte de o „lovitură zdravănă”
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani pentru tratamentul soțului ei, Viorel Lis: „Ne vedem săptămâna asta. Cât oferi?”
Evz.ro
Elena Lasconi a luat un strateg american care l-a "consultat" și pe Ion Iliescu
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ultima misiune a Robertei s-a încheiat. Polițista de 21 de ani a fost înmormântată în satul natal: „O aşteptam acasă, dar nu o aşteptam aşa”
Capital.ro
Mașinile au interzis! Măsura a intrat în vigoare de astăzi, 20 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A bubuit! Am mers să trezesc copiii, n-am mai putut să mă întorc și după el" Soția bărbatului mort după ce aparatul de aer condiționat a explodat, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
JOE BIDEN, ANUNȚ pentru DONALD TRUMP! Lovitură în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...