Bogdan Licu își mai propune sporirea eficienței în instrumentarea cauzelor care au ca obiect infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală și responsabilizarea procurorilor în vederea creșterii numărului de sesizări din oficiu, prin valorificarea informațiilor din mass-media și din alte surse, potrivit Agerpres.
Printre obiectivele din planul managerial se mai numără uniformizarea practicii judiciare, îmbunătățirea cooperării cu celelalte instituții de aplicare a legii, creșterea gradului de recuperare a prejudiciilor, reducerea duratei soluționării dosarelor și îmbunătățirea comunicării publice.
Bogdan Licu a identificat și o serie de vulnerabilități care pot afecta activitatea PÎCCJ, printre care instabilitatea legislativă, finanțarea insuficientă, dezechilibrele în repartizarea resursei umane sau scurgerile de informații.
CSM a anunțat că va finaliza până pe 30 decembrie procesul de avizare a propunerilor ministrului Justiției pentru funcțiile de prim-adjunct și de adjunct al procurorului general.
„Secția pentru procurori (…) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiției de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean și a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcțiile de prim-adjunct și, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a precizat CSM printr-un comunicat de presă.
Conform calendarului stabilit de Secția pentru procurori a CSM, miercuri au fost puse în dezbatere publică proiectele de management și a început efectuarea verificărilor asupra candidaturilor.
Pe 29 decembrie va avea loc intervievarea candidaților, iar pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiției.