Potrivit România TV, Mihail Boldea a ieşit din România pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, ajutat fiind de un prieten care este anchetat alături de Boldea în dosarul privind înşelăciunile imobiliare din Galaţi.
Potrivit aceleiaşi surse, Mihail Boldea ar fi ajuns în Turcia, iar de aici a luat un avion către o ţară africană.
Procurorii DIICOT au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a lui BOLDEA MIHAIL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
DIICOT a confirmat şi faptul că Mihail Boldea a părăsit teritoriul României, pe frontiera terestră, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, dată la care Camera Deputaţilor a avizat, conform dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea D.I.I.C.O.T. de încuviințare a percheziției domiciliare, reținerii și arestării preventive a inculpatului.
După judecarea propunerii de arestare preventivă și în măsura în care se va dispune admiterea cererii, procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita organelor abilitate, darea în urmărire generală și internațională a inculpatului Boldea Mihail.
Potrivit procedurii citate de MEDIAFAX, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.
Astfel, având în vedere că Boldea a părăsit România înainte de soluţionarea cerereii de aviz din partea Camerei, când încă avea imunitate parlamentară, el nu a putut fi oprit de autorităţi.