Avocatul lui Boldea a spus că politicianul doreşte să facă declaraţii complete despre acuzaţiile din dosar şi despre plecarea sa, afirmând că există o presiune mediatică şi „un anumit mod de a prezenta activitatea infracţională şi viaţa inculpatului”.
„Se poate ajunge la lezarea vieţii intime şi a demnităţii clientului meu„, a precizat avocatul.
Procurorul DIICOT de şedinţă a susţinut că nu poate fi admisă o asemenea solicitare pe motiv că este vorba de fapte contrapatrimoniului şi că astfel de fapte nu aduc atingere valorilor expuse de avocat, context în care instanţa supremă a respins ca neîntemeiată această cerere.
În continuare, Mihail Boldea a spus că este nevinovat şi că este prima declaraţie pe care o face în acest dosar.
„Am fost terfelit, viaţa mea socială, intimă, familială şi politică au fost terfelite. Sunt victima unei telejustiţii şi a presiunilor mediului politic şi a mass-media care au dorit răstignirea mea„, a declarat Boldea.
Deputatul Mihai Boldea a cerut, luni, ca recursul privind arestarea sa preventivă să se judece în şedinţă secretă, întrucât publicitatea acesteia îi va aduce atingere vieţii intime şi demnităţii, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins solicitarea politicianului.
De altfel, procedura este ca şedinţa de fond, până la luarea măsurii arestării preventive, să fie judecată în şedinţă secretă, în timp ce recursul este dezbătut în şedinţă publică.
Luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă recursul lui Mihail Boldea – adus în ţară în 27 martie din Kenya la scurt timp după ce acuzaţi în acelaşi dosar au fost reţinuţi de procurorii DIICOT – faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.
Modul în care a plecat Boldea – deşi la momentul respectiv, 17 martie, beneficia de imunitate – a declanşat anchete interne în cadrul DIICOT.
În 20 martie, Camera Deputaţilor a emis eviz de reţinere, percheziţie şi arestare în cazul deputatului Boldea (fost PDL).
În 23 martie, Boldea a contactat ziarişti spunându-le că se află în Congo şi că vine singur în ţară, nefiind nevoie să vină Poliţia după el.
Boldea fusese dat în urmărire, după ce Înalta Curte de Casaţie emisese un mandat de arestare în lui lipsă.
În 25 martie, Boldea a cerut asistenţă judiciară la Consulatul din Nairobi (Kenya), ulterior fiind adus, sub escortă, cu un avion în ţară, unde a fost încarcerat.