Acesta a explicat că nu există locuri libere, dar că este ajutat să găsească bilet.
Întrebat la Digi 24 ce urmează după predarea la consulat, Mihail Boldea a răspuns că „Urmează biletele de avion. Nu rămân dator nici cu colegii din Parlament, colegi care au dat un aviz în 30 de minute”
Acesta a mai precizat că deşi a primit citaţie prin SMS, telefonul său era în ţară.
„Telefonul este în ţară. Acea cartela telefonică a fost tot timpul în ţară”, a mai declarat deputatul.
Oficiali din Poliţia Română au precizat pentru EVZ că, în cazul în care Mihail Boldea va pleca spre România în luni seară, el poate pleca de bunăvoie, „ca turist”. „Reglementările internaţionale nu permit decât preluarea unui urmărit aflat în custodia autorităţilor din ţara respectivă. În consecinţă, degeaba ar pleca ofiţeri sau procurori către Nairobi. Este o procedură internaţională care permite doar preluarea din mâna altor autorităţi. În cazul lui Boldea, el trebuie să se întoarcă în Europa unde fie se va preda autorităţilor din ţara în care ajunge, fie va veni direct acasă. Chiar dacă este, acum, pe teritoriul românesc, cel al ambasadei sau al reprezentanţiolor acestora, când iese pe poarta ambasadei este pe teritoriu străin şi atunci, dacă este însoţit de un poliţist român, poate reclama că a fost răpit sau mai ştiu eu ce…”, a precizat pentru EVZ un oficial al Poliţiei Române.
Conform graficului de plecări de pe Aeroportul Internaţional din Naiorobi, cursele care pleacă în luni seară şi fac legătura cu Europa sunt către Amsterdam (22.30) şi Londra (23.30).
Mihail Boldea s-a predat la consulatul din Nairobi. Autorităţile române urmează să decidă felul în care Boldea va fi adus în ţară. În 24 de ore el va ajunge la audieri, în Bucureşti la sediul central DIICOT sau în Galaţi, unde se desfăşoară ancheta.