BOLI la care ne predispune munca la birou. Ce este TENDINITA şi cum poate fi tratată

Munca la birou ne poate predispune la numeroase boli. Pe lângă durerile de spate şi complicaţiile din cauza acestora, munca de birou şi scrisul la tastatură poate provoca afecţiunea numită tendinită. Aceasta este o inflamaţie a unui tendon, iar în cazul în care boala nu este tratată la timp se poate ajunge la ruptură tendinoasă.
Marilena Vili
04 ian. 2014, 13:24
BOLI la care ne predispune munca la birou. Ce este TENDINITA şi cum poate fi tratată

Tendinita este inflamaţia unui tendon, iar tendonul este un ţesut fibros care uneşte un muşchi cu un os. Tendonul poate să se inflameze fie la joncţiunea musculotendinoasă, fie la punctul lui de inserţie pe os, fie în partea sa mediană.

Cauzele care conduc la tendinită

Tendintele pot fi provocate de microtraumatisme repetate, profesionale, sportive sau pot fi de origine degenerativă. Îmbătrânirea ţesuturilor poate fi o altă cauză a tendinitelor. Totodată această afecţiune poate fi legată şi de o boală articulară inflamatorie.

Există, de asemenea, şi o serie de cauze generale care pot duce la apariţia tendinitelor: obezitatea, încălţămintea neadecvată, hidratarea insuficientă, lipsa vitaminelor, frigul, mobilitate articulară scăzută sau lipsa încălzirii.

Simptomele tendinitei

Simptomul dominant al tendinitei este durerea. Durerea se accentuează la palpare şi atunci când se solicită articulaţiile adiacente tendonului inflamat.

Durerea este de obicei acută, înţepătoare, însoţită de o inflamare a zonei înconjurătoare: zona este caldă, roşie şi umflată. Ulterior apare şi scăderea forţei musculare a întregii regiuni afectate.

Principalul risc al tendinitelor netratate este ruptura tendinoasă.

Cum tratăm tendinitele

Prima măsură recomandată este aplicarea unei pungi cu gheaţă pe zona afectată, pentru 2-3 zile. După primele zile pot fi folosite comprese sau băi calde care cresc temperatura corpului şi îmbunătăţesc fluxul sangvin, determinând astfel relaxarea musculară.

Totodată, tratamentul se bazează pe repaus, pe luarea de antiinflamatoare şi pe fizioterapie. În caz de tendinită cronică sau de ruptură tendinoasă, se recurge uneori şi la chirurgie.

Iată cum poţi diminua efectele tendinitelor:

1. Ia o pauză. Este mai uşor de zis decât de făcut, mai ales dacă activitatea care a declanşat tendinita este parte a activităţii zilnice, însă câteva zile de concediu sunt foarte benefice.

2. Fă o schimbare. Dacă tendinita este indusă de exerciţiile fizice, este posibil ca tendoanele inflamate să aibă nevoie de o nouă formă de exerciţiu.

3. Fă o baie caldă. Baia în apă caldă este o metodă excelentă de a creşte temperatura corpului şi de a îmbunătăţi fluxul sangvin. Astfel, încălzirea tendonului înainte de o activitate solicitantă scade durerea.

De asemenea, poţi folosi şi o compresă caldă pusă peste tendonul sensibil, apoi acoperă-l cu o pungă de plastic şi peste toate acestea o pernă electrică şi un bandaj elastic pentru a le ţine. Ţineţi această compresă timp de 2-6 ore.

4. Fă exerciţii. O regulă esenţială este că înainte de a face exerciţii la capacitate maximă trebuie să te încălzeşti prin exerciţii fizice.

Citeşte şi La ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Armata israeliană confirmă moartea a doi ostatici deținuți de Hamas
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!