Principalele pericole la care vă expuneți dacă nu înlocuiți pernele vechi sunt infecțiile cu stafilococul auriu sau infecțiile intestinale grave. Chiar dacă sunt spălate și dezinfectate, pernele uzate înlesnesc depozitarea bacteriilor și insectelor de casă. Fiindcă absorb transpirația și fluidele, sunt mediul perfect pentru colonizarea bacteriilor, iar riscul de transmitere a bolilor este cu atât mai mare, cu cât vin în contact cu gura, ochii și nasul, scrie doctorulzilei.ro.
Este important să spălați pernele la 60 de grade Celsius o dată la trei luni sau țineți-le la congelator pentru 24 de ore pentru a ucide toți microbii. Este indicat să spălați două perne în același timp pentru a echilibra mașina de spălat. Folosiți o cantitate mică de detergent și limpeziți-le de două ori.
Totodată, persoanele alergice ar trebui să opteze pentru perne sintetice (nu umplute cu pene) și să le învelească în materiale antialergenice.
Scoateți pernele la aer în zilele însorite ca să se aerisească și să se usuce. Îndoiți perna și așezați o carte deasupra. Dacă se menține cartea deasupra, înseamnă că perna este de aruncat.
Citeşte şi De ce trebuie să dormi fără lenjerie intimă