România, cobai pentru medici falşi. Un escroc francez a făcut 165 de operaţii timp de doi ani la Timişoara

Escrocul italian care a operat în cele mai renumite clinici din România nu a fost singurul care a reuşit să păcălească autorităţile. Un francez a pretins că este medic ortoped şi a făcut 165 de operaţii la o clinică din Timişoara.
Alina Costache
05 feb. 2019, 09:23
România, cobai pentru medici falşi. Un escroc francez a făcut 165 de operaţii timp de doi ani la Timişoara

Eescrocul italian a ajuns să opereze în cele mai renumite clinici din România. Printre acestea se numără şi spitalul privat Monza. Asistentele au fost cele care l-au depistat pe escroc în momentul în care au observat că acesta nu ştia cum să-şi pună corect mănuşile.

La fel ca el, şi un francez care a pretins că este medic ortoped a reuşit să intre în sala de operaţii şi să facă peste 160 de interventii chirurgicale.

Pinori Francois, cetăţean francez cu domiciliul în Londra, a venit în România în 2004 pretinzând că este medic ortoped. A depus chiar şi o diplomă la Direcţia de Sănătate Publică Timiş din care reieşea că este absolvent al Universităţii de Medicină din Paris. Ulterior s-a dovedit că documentele erau false, potrivit gandul.info.

După ce a primit autorizaţia de liberă practică de la DSP, Pinori a lucrat timp de 2 ani în baza unor convenţii civile la o clinică din Timişoara. Francezul pretindea că este specialist în „decompresiune discală percutantă cu laser”.

Cercetările au dovedit că individul a efectuat 159 de intervenţii chirurgicale, sumele încasate fiind între 650 şi 1.000 de euro pentru fiecare operaţie. În loc să-şi revină, pacienţii au avut nevoie de alte operaţii şi tratamente suplimentare. În cazul unuia dintre pacienţi, „tratamentul” s-a lăsat cu urmări grave, fiindu-i afectată capapcitatea de muncă.

Pinoti şi-ar fi continuat mult timp activitatea de „medic” dacă la Timişoara nu ar fi ajuns mai mulţi jurnalişti italieni. Asta pentru că, înainte de a ajunge în România, francezul a fost pus sub acuzare în Italia pentru că a practicat ilegal medicina. Curtea de Apel din Firenze l-a condamant pentru practicarea abuzivă a unei profesii. „Medicul” a dispărut din România când presa i-a dezvăluit trecutul. Poliţiştii timişeni s-au autosesizat, iar ulterior 13 persoane au depus plângeri penale împotriva falsului doctor. Pinori a dispărut fără urmă, dar poliţiştii au început cercetările împotriva sa pentru înşelăciune şi uz de fals.

De asemenea, proprietarii clinicii în care francezul a operat au plecat în Italia, luând şi contabilitatea firmei. După aproape trei ani de investigaţii, dosarul lui Francois Pinoir a ajuns în instanţă, francezul urmând să fie judecat în lipsă.

Un bărbat din Tulcea a avut nevoie doar de câteva copii, o parafă şi alţi medici care să-l creadă pe cuvânt. Doctorul impostor a fost descoperit abia după o lună, timp în care a consultat şi a dat tratamente unui numar de 200 de bolnavi. A fost descoperit întâmplător pentru că a greşit pe diploma falsă data absolvirii.

Citeşte şi Cum a reuşit un escroc italian să opereze în cele mai renumite clinici din România. Asistentele au văzut că nu ştia să-şi pună mănuşile

Medicul estetician, Abu Bakr Kasem, supranumit printul silicoanelor, vrea sa puna mana din nou pe bisturiu si sa taie in carne vie. Asta dupa ce, in 2013, i-a fost interzis dreptul de a mai profesa pentru ca o pacienta a murit pe masa de operatie in urma unei operatii estetice. Ba mai mult, a fost dat in judecata si de mai multe vedete, acuzandu-l ca le-a mutilat pe viata iar acum este executat silit. Acum, printul silicoanelor a actionat in judecata Colegiul Medicilor din Romania prin care cere anularea deciziei prin care i se interzice dreptul de a mai profesa.

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. A fost puternic industrializat în trecut, cu nu mai puțin de 10 fabrici, iar astăzi este considerat o adevărată perlă a turismului românesc. E vizitat de zeci de mii de turiști, dar părăsit de locuitori, mai are doar 3.901
Capital.ro
Cutremur total în România. Băsescu îl îngroapă pe Geoană: Eu îmi amintesc!
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Viiturile fac prăpăd. Cod galben şi portocaliu de inundaţii în jumătate de ţară
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Când va ninge în România. Vremea se va schimba radical
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Doliu în televiziune. Marele actor s-a stins. Milioane de oameni l-au iubit
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...